Ingezonden persbericht


Persbericht
13 december 2006

Uruzgan.FM reist 19 december af naar Afghanistan

Annemieke viert de feestdagen met de Nederlandse troepen

DJ Annemieke Schollaardt en het team van Uruzgan.FM zijn klaar voor de reis naar Afghanistan. Van 22 december t/m 1 januari zendt Uruzgan.FM, het radioprogramma van 3FM en de Wereldomroep, live uit vanaf de militaire bases Kandahar en Tarin Kowt.

Vandaag nam het team van Uruzgan.FM een kijkje op de School voor Vredesmissies in Amersfoort, waar zij leerden over de Afghaanse cultuur en een klimtoren hebben beproefd. Op 19 december stapt de ploeg op het vliegtuig naar Afghanistan.

Uruzgan.FM wil als een brug fungeren tussen het thuisfront en de militairen en is een initiatief van 3FM en de Wereldomroep. Het radioprogramma brengt sinds 8 augustus 2006 een mix van muziek, entertainment, nieuws en informatie voor uitgezonden militairen en het thuisfront.


3FM DJ Annemieke Schollaardt (TROS) presenteert dagelijks het programma: "We hebben ons de afgelopen weken serieus op dit avontuur voorbereid. Hoe dichterbij de reis komt, des te nieuwsgieriger we worden naar de militairen en de bases met wie we elke dag contact hebben."

Van 22 tot en met 25 december komen de uitzendingen direct van de luchtmachtbasis Kandahar. Van 28 december tot en met Nieuwjaarsdag gaat het programma de lucht in vanaf Kamp Holland, in Tarin Kowt. "Juist in deze tijd van het jaar willen we de militairen een hart onder de riem steken en van de uitzendingen een feest maken," zegt Annemieke.

Luisteren
Uruzgan.FM duurt een uur en is elke dag om 16.00 uur Nederlandse tijd te beluisteren in de vier Nederlandse militaire bases in Afghanistan. Op de bases kan dat via de zender '3FM, powered by de Wereldomroep', die 24 uur per dag de reguliere programmering van 3FM en twee edities van het Wereldomroep-programma 'Nieuwslijn' uitzendt. Het programma is ook te horen via de website www.uruzgan.fm en via 17 lokale omroepen in Nederland, nabij kazerneplaatsen.

Requests
Requests spelen een belangrijke rol in Uruzgan.FM. Militairen en thuisblijvers kunnen platen aanvragen en berichten achterlaten via www.uruzgan.fm. Reageren kan per e-mail annemieke@uruzgan.fm en vanuit Nederland met SMS 3333 (beginnen met het woord "URUZGAN", dan een spatie, daarna de tekst en verzenden naar 3333). Bovendien kan het thuisfront in Nederland tijdens de uitzending reageren via telefoonnummer 0909-8848 (¤ 0,20/per minuut). Van 22 december t/m 1 januari is Uruzgan.FM vanuit Nederland bereikbaar via het speciale telefoonnummer 088 088 1122.



Ingezonden persbericht