Gemeente Hulst


Persbericht - 15.12.2006

Extra Vergadering Cie Ruimte - Agenda Raadsvergadering

Extra vergadering raadscommissie Ruimte

Op dinsdag 19 december 2006 vindt een extra vergadering van de raadscommissie Ruimte plaats.
Deze vergadering vangt aan om 20.00 uur in de raadzaal van het stadhuis te Hulst.
Ter voorbereiding op de raadsvergadering van 21 december 2006 worden tijdens deze extra commissievergadering de volgende onderwerpen besproken:


- Voorstel tot beslissen op bezwaarschrift tegen de vestiging van voorkeursrecht op de percelen van het voormalige Karweiterrein, Absdaalseweg 19 te Hulst.


- Voorstel tot beslissen op de bezwaren tegen vestiging van voorkeursrecht in het plangebied van de gebiedsontwikkeling Perkpolder.


- Vraag tot uitbrengen van wensen en bedenkingen inzake de aankoop van grond mbt uitbreiding bedrijventerrein Hogeweg (onder voorbehoud).

Raadsvergadering
Op donderdag 21 december 2006 vindt om 19.30 uur in de raadzaal van het stadhuis te Hulst een vergadering van de gemeenteraad van Hulst plaats. Onderstaand treft u de agenda van deze openbare vergadering:


1. Opening


2. Mededelingen


3. Vaststelling
a. Vaststellen agenda
b. Vaststellen verslag raadsvergadering d.d. 9 november 2006


4. Spreekrecht burgers


5. Vragenhalfuur


6. Ingekomen stukken


7. Hamerstukken
Diverse voorbereidingsbesluiten:
Voorstel tot het nemen van een voorbereidingsbesluit voor het perceel Stationsplein 22a t/m 22i te Hulst.
Voorstel tot het nemen van een voorbereidingsbesluit voor het gebied Hoek en Bosch te Kloosterzande.
Voorstel tot het nemen van een voorbereidingsbesluit voor het perceel N785 gelegen aan de Hogeweg te Hulst.
Voorstel tot het nemen van een voorbereidingsbesluit voor het gebied tussen de Hemelstraat, Tragel en Aïda te Sint Jansteen. Voorstel tot het nemen van een voorbereidingsbesluit voor perceel Mariadijk 6a te Walsoorden.
Voorstel tot goedkeuring voor ontbinding van SEPAZ. Aanbieden van het Operationeel Programma 2007 in het kader van het concretiseren van het Gemeentelijk Rioleringsplan 2005-2009 en voorstel tot het beschikbaar stellen van kredieten voor het voorbereiden en uitvoeren van rioleringswerken in 2007. Voorstel tot beschikbaar stellen krediet voor de aankoop van een perceel grond naast de basisschool te Terhole.
Voorstel tot intrekken verordening Bijzondere Bijstand Hulst. Voorstel tot deelname aan het Experiment Stemmen in een Willekeurig Stembureau bij de komende verkiezingen voor Provinciale Staten van 7 maart 2007.
Voorstel tot om het werkprogramma gemeenteraad 2006-2010 als leidraad te gebruiken bij de totstandkoming van de begroting en om het als kaderstellend instrument van de gemeenteraad te gebruiken voor de komende raadsperiode.
Voorstel tot vaststellen informatievoorzieningencyclus 2007. Voorstel tot vaststelling van de 4e begrotingswijziging 2006. Voorstel tot vaststelling van de 6e begrotingswijziging 2006. Verhoging plafond schuldhulpverlening 2006 en komende jaren Voorstel tot bekrachtiging Noodverordening controle gasaansluiting


8. Voorstel tot vaststellen beleidsnotitie supermarktstructuur.


9. Voorstel tot instemmen met een WMO-raad in het kader van burgerparticipatie WMO en
vaststellen van de Verordening WMO-raad gemeente Hulst.


10. Voorstel tot aanvulling toelichting Reglement van Orde voor de vergaderingen en
werkzaamheden van de gemeenteraad en voorstel tot wijziging op de Verordening op de
Raadscommissies.


11. Voorstel tot vaststelling Verordening Onroerende-Zaakbelasting 2007.


12. Voorstel tot vaststelling Verordening forensenbelasting 2007.


13. Voorstel tot vaststelling Legesverordening 2007.


14. Voorstel tot vaststelling Verordening marktgelden 2007.


15. Voorstel tot vaststelling van de najaarsnota en de bijbehorende 5e begrotingswijziging 2006.


16. Voorstel tot het vaststellen van de Museumnotitie het verleden in de toekomstige tijd voor de periode van 2007-2010.


17. Motie m.b.t. woningbouwcorporaties.


18. Voorstel tot het beslissen op het bezwaarschrift tegen de vestiging van voorkeursrecht op de percelen van het voormalige karweiterrein, Absdaalseweg 19 te Hulst.


19. Voorstel tot het beslissen op de bezwaren tegen de vestiging van voorkeursrecht in het plangebied van de gebiedsontwikkeling Perkpolder.


20. Vraag tot uitbrengen van wensen en bedenkingen inzake de aankoop grond m.b.t. uitbreiding bedrijventerrein Hogeweg te Hulst (onder voorbehoud).


21. Wijziging samenstelling raadscommissie Samenleving.


22. Rondvraag


23. Sluiting

De bijhorende voorstellen kunt u vanaf 16 december 2006 terugvinden op www.gemeentehulst.nl
De agenda ligt ter inzage in de gemeenschapscentra en de dorpshuizen in de gemeente Hulst.
Verder liggen de agenda en de voorstellen ter inzage in de vestigingen van de openbare Bibliotheek te Hulst en te Kloosterzande. De agenda, de voorstellen en de hierbij behorende achterliggende documenten liggen vervolgens ter inzage op het stadhuis te Hulst.

Wanneer u meer informatie wilt over deze vergadering of wanneer u gebruik wilt maken van het spreekrecht tijdens de raadsvergadering, kunt u zich melden bij de raadsgriffier, drs. Dirk Van Bunder op tel. 0114-389123 of gemeenteraad@gemeentehulst.nl

---

Gemeente Hulst Team Communicatie
Micaëla Van Bunder.
Tel : 0114-389136
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: mbe@gemeentehulst.nl