Gemeente Bernheze


Collegebesluiten 12 december 2006

Verhuizing VVV Nistelrode


De regio-VVV stopt met ingang van 1 januari 2007 haar VVV-activiteiten bij reisbureau De Wegwijzer in Nistelrode. Vanaf 1 januari 2007 verhuist de VVV naar eetcafé 't Pumpke aan het Raadhuisplein. De verwachting is dat deze locatie midden in het centrum van Nistelrode, onder meer vanwege de ruimere openingstijden, beter aansluit bij de wensen van de VVV-bezoekers.

Bodembeheerplan


Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat zij op 12 december 2006 het gemeentelijk bodembeheerplan (BBP) en de bijbehorende kwaliteitskaart (BKK) hebben vastgesteld. Beide beleidsstukken liggen gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, De Misse 6 in Heesch. Via de website www.bernheze.org is nadere informatie over deze beleidsstukken te vinden.

Intern controleplan 2007-2008


Het controleplan geeft een overzicht van de interne controles die worden uitgevoerd door afdeling Financiën, Belastingen en Informatisering. Het doel is een gegrond oordeelsvorming omtrent de juistheid/volledigheid/tijdigheid en/of rechtmatigheid van de verantwoorde gegevens in de administratie door beoordeling van de opzet en de werking van de AO. De nadruk ligt op het beoordelen van de rechtmatigheid.

Investeringskredieten brandweer


De brandweer heeft in 2006 de blusvoertuigen standaard bepakt, de posten Heesch en Heeswijk-Dinther verbouwd en nieuwe bluskleding aangeschaft. Door het college van burgemeester en wethouders is besloten dat deze investeringen nu zijn afgerond met een positief saldo van EUR 462,62.

De Wildhorst


In februari 2006 verleenden wij aan Recreatieoord De Wildhorst b.v. een kampeervergunning. In deze vergunning hebben wij brandveiligheidsregels opgenomen voor de kampeermiddelen op het terrein. Deze kampeermiddelen hebben wij opgedeeld in prioriteiten. De kampeermiddelen met prioriteit 1 voldoen inmiddels aan de regels, de kampeermiddelen met prioriteit 2 en 3 nog niet. Wij gaan aan Recreatieoord De Wildhorst b.v. en andere
rechthebbenden/belanghebbenden van de kampeermiddelen met prioriteit 2 een bestuursdwangbesluit sturen. Tegen dit besluit kan binnen zes weken bezwaar worden gemaakt. Voor de kampeermiddelen met prioriteit 3 gaan wij een vooraankondiging bestuursdwang sturen. Ook zijn wij van plan Recreatieoord De Wildhorst b.v. een aangescherpte preventieve last onder dwangsom op te leggen. Op deze manier kunnen wij bij eventuele overtredingen van de kampeervergunning direct een boete opleggen.

Richtlijnen Jongerenvoorzieningen


Het college van burgemeester en wethouders stelde in haar vergadering de richtlijnen vast voor het scheppen van jongerenvoorzieningen in de gemeente. Het college van burgemeester en wethouders hanteert deze richtlijnen om plekken in Bernheze te creëeren waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten en sporten. Het kan daarbij gaan om nieuwe en/of bestaande plekken.

Doorverkoop woning


Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten onder voorwaarden ontheffing te verlenen van het verbod tot doorverkoop voor de woning Biezenloop 19 in Heesch.