Gemeente Oisterwijk

Bedrijventerrein Kerkhoven in Oisterwijk
19-12-2006
Handhavingsactie Bedrijventerrein Kerkhoven in Oisterwijk

Woensdag 13 december hebben de gemeente Oisterwijk, de plaatselijke politie en brandweer gezamenlijk een geslaagde handhavingsactie gehouden op bedrijventerrein Kerkhoven in Oisterwijk. Tijdens deze integrale controles zijn er geen ernstige overtredingen geconstateerd.

Er zijn ongeveer 25 bedrijven op Kerkhoven gecontroleerd. Met name is er aandacht besteed aan naleving van de voorschriften uit de bouw- en milieuvergunning, de brandveiligheid van de panden, vluchtwegen en asbest. Hoewel een enkele ondernemer zich enigszins overvallen voelde door de controle, werkten alle bezochte bedrijven volledig mee aan de controle.

De meest voorkomende gebreken kwamen voor op het gebied van brandveiligheid (brandblussers niet door een erkend bedrijf gecontroleerd en niet op de juiste wijze opgehangen) en vluchtroutes (niet goed bereikbaar en slechte aanduiding). Een aantal bedrijven moeten bij de gemeente nog een melding doen op grond van de milieuwetgeving. De meest ernstige overtreding was het ontbreken van een speciale opslag voor gevaarlijke stoffen. De komende weken ontvangen de bedrijven een brief over de resultaten van hun controle. Daarin staat of er onvolkomenheden zijn geconstateerd en hoe en wanneer de bedrijven deze moeten oplossen.

Nauwe samenwerking

De actie komt voort uit een steeds nauwere samenwerking tussen gemeente, politie en brandweer en past in het streven om ongewenste zaken vóór te zijn. Via dit soort onaangekondigde controles wil de gemeente Oisterwijk al in een vroeg stadium ingrijpen bij overtreders. In de toekomst zullen vaker dergelijke integrale controles worden gehouden op bedrijventerreinen in Oisterwijk en Moergestel.

De Lind 44 | Postbus 10101 | 5060 GA OISTERWIJK Tel: 013 52 913 11 | Fax: 013 52 856 60 | Email: gemeente@oisterwijk.nl PrivacyDisclaimer Colofon