Politie Haaglanden

Persberichten 19 december

Haaglanden, 19-12-2006

Fietsster gewond door autoportier
Pijnacker Een 44-jarige vrouw uit Pijnacker reed maandag rond 14.00 uur op haar fiets over de Emmastraat. Een 20-jarige Delftenaar stond met zijn auto langs de weg. Toen hij zijn portier opende, knalde de nietsvermoedende fietsster er bovenop. Tijdens het ongeval werd het slachtoffer gepasseerd door een 32-jarige automobiliste uit Pijnacker. Door de klap kwam de fietsster ook tegen dit voertuig terecht, waarna zij viel. Het slachtoffer liet zich door haar huisarts behandelen.

Motorrijder onderuit
Rijswijk Een 52- jarige motorrijder uit Berkel en Rodenrijs is maandag 18 december op de Einsteinlaan om 09.30 uur onderuit gegaan met zijn motor. Een 37-jarige automobilist verleende geen voorrang waardoor de motorrijder moest uitwijken en ten val kwam. Het slachtoffer is met knieletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Aanrijding na rijden onder invloed
Rijswijk Een 25-jarige vrouw uit Den Haag raakte maandag 18 december omstreeks 20.05 uur gewond toen zij met haar fiets werd aangereden door een automobilist op de rotonde op de Schaapweg ter hoogte van de Franklin D. Rooseveltlaan. Een 61-jarige Rijswijker zag bij het verlaten van de rotonde de vrouw over het hoofd. Het gevolg was een aanrijding waarbij de vrouw gewond raakte. Zij is door de GGD vervoerd naar een ziekenhuis. De bestuurder van de auto moest een blaastest afleggen. Hij blies 240 ug/l en is aangehouden. Hij heeft voor het rijden onder invloed en voor de aanrijding een proces-verbaal gekregen.

Regen van stenen, veel lekke banden
Zoetermeer Een regen van stenen heeft maandag 18 december om 14.30 uur op de Afrikaweg en de oprit naar de A12 enkele automobilisten lekke banden opgeleverd. Een vrachtwagen verloor de stenen en de langsrijdende automobilisten konden deze niet meer ontwijken. Het KLPD onderzoekt de zaak.

Bejaarde rijdt water in
Den Haag - Een 75-jarige dame uit Den Haag is 18 december om 23.16 uur aan de verdrinkingsdood ontsnapt. In de dichte mist en het donker raakte de nachtblinde automobiliste de weg kwijt. Bij de Laan van Poot voelde de bejaarde vrouw opeens dat ze op een hobbelige ondergrond reed en hoorde ze een plons: zij was het water in gereden. Twee Haagse mannen (35 en 51 jaar) aarzelden geen moment en bevrijdden de geschrokken vrouw uit haar auto. De brandweer takelde de wagen uit het water. De dame was gelukkig niet onderkoeld geraakt en is door de GGD naar huis gebracht.

Automobilist rijdt invalide omver
Den Haag - Een 46-jarige Hagenaar zag op 18 december omstreeks 18.15 uur op de Frederik Hendriklaan bij het uitparkeren een elektrische rolstoel over het hoofd. De 74-jarige Haagse bestuurder van de rolstoel viel daardoor om en liep lichte verwondingen op. De invalide kon na controle door de GGD op eigen kracht naar huis.

Heterdaad diefstal laptop
Den Haag Een 38-jarige man is op heterdaad betrapt toen hij maandag 18 december omstreeks 20.00 uur een laptop uit een mediawinkel aan de Grote Marktstraat wegnam. De man brandde eerst de beveiligingsdraden door en trok vervolgens de straaldraad los waar de laptop mee was bevestigd. Dit alles registreerde de camera. De beveiliging hield de man tegen toen hij de winkel wilde verlaten. Door het lostrekken van de laptop ontstond schade aan het apparaat en is deze niet meer bruikbaar. De dader moet de laptop daarom betalen.

Rake overval op kroeg
Den Haag De eigenaar van een kroeg aan de Hoefkade werd maandag 18 december omstreeks 22.50 uur slachtoffer van een overval. De 44-jarige man was bezig de zaak af te sluiten en de kas op te maken toen de laatste cafébezoeker hem bedreigde met een mes en hem met een bierfles op het hoofd sloeg. Het slachtoffer verzette zich en probeerde de overvaller te overmeesteren. Daarop ging de overvaller er vandoor met een onbekend bedrag uit de kassa. De GGD heeft de wond van het slachtoffer verzorgd. De politie onderzoek de zaak.

Dronken achter het stuur
Den Haag Op het Hobbemaplein heeft de politie dinsdagochtend rond 03.30 uur twee mannen in een personenauto staande gehouden. Zij bleken beiden onder invloed van alcohol. De bestuurder, een 40-jarige Hagenaar, blies 570 ug/l op het ademapparaat. De bestuurder kreeg een proces verbaal. Beiden konden te voet naar huis.

Naar Halt na afsteken strijkers
Den Haag Een 15-jarige Haagse jongen moet zich binnenkort melden bij Bureau Halt voor een alternatieve straf, omdat hij maandagmiddag rond 16.30 uur werd betrapt tijdens het afsteken van vuurwerk. Politieagenten reden omstreeks half vijf over het Zonneoord toen zij een harde knal hoorden. De agenten besloten poolshoogte te nemen en zagen na korte tijd vier jongens uit een garagebox komen. Eén van hen hield een handvol strijkers vast. De vier jongens werden aangehouden en moesten mee naar het politiebureau. Toen bleek dat hij de enige was met vuurwerk, konden de andere drie gaan. De 15-jarige werd in overleg met zijn moeder naar Bureau Halt verwezen.

Joyriding
Den Haag Politieagenten die maandagavond omstreeks tien uur op de Lozerlaan een auto controleerden, betrapten de 18-jarige bestuurder niet alleen op het rijden zonder rijbewijs, maar tevens op joyriding. De verdachte zat met twee vrienden in de auto en verklaarde het voertuig te hebben gepikt van een kennis van zijn vader. De jongen is aangehouden.

Al jong rimpels
Den Haag Een 43-jarige Hagenaar heeft kennelijk al op jonge leeftijd last van rimpels. De man werd maandagmiddag omstreeks half drie betrapt toen hij bij een winkel aan de Leyweg een potje rimpelcrème pikte. Beveiligingspersoneel droeg de verdachte over aan de politie. Op het bureau bleek dat de man nog veertig dagen gevangenisstraf en twee boetes van elk 75 euro had openstaan. Hij brengt de kerstdagen in de cel door.

Bus helpt straatrover niet
Den Haag Een 20-jarige Zoetermeerder, die na een straatroof een bus als vluchtwagen gebruikte, kwam maandagavond niet ver. De man beroofde omstreeks kwart voor negen op de Leyweg een 12-jarige Haagse jongen van zijn mobiele telefoon en MP3-speler. Getuigen zagen de man daarna in de bus stappen. Op de Beresteinlaan werd gezien dat de man de stadsbus weer uitstapte, waarna hij op de Noorderzijde door politieagenten werd aangehouden. Naast de man lag een mobiele telefoon zonder batterijklepje. De verdachte ontkende dat hij dit toestel zojuist had gepikt, maar stelde zijn verklaring bij toen de agenten in één van zijn jaszakken het ontbrekende batterijklepje aantroffen. Ook werd bij de man een MP3-speler aangetroffen. Beide apparaten bleken van het 12-jarige slachtoffer te zijn.