Ingezonden persbericht


Persbericht

Sneeuw tot aan de knie!

Veel vuurwerk en muziek bij opening wintersportseizoen in zillertal arena

Amsterdam, 16 december 2006 - Groot nieuws voor de wintersportliefhebbers: het sneeuwt in Zillertal Arena, het grootste skigebied van het Oostenrijkse Ziller. Er is al sneeuw tot aan de knie gevallen! Dit weekend is het wintersportseizoen dan ook feestelijk geopend met groot en veel vuurwerk op de vers gevallen sneeuw. Ook was er volop muziek van verschillende Zillertaler muzikanten. Behalve ongetwijfeld perfecte poedersneeuw op de 625 kilometer aan droompistes staat met honderd concerten in 30 berghutten dit jaar vooral de muziek centraal voor de ski- en snowboardliefhebbers en andere gasten van Zillertal Arena die van sneeuw houden.

Meedeinen op de alm
Zillertal Arena heeft niet alleen de opening van het wintersportseizoen gevierd maar ook dat de Königsleiten Bergbahn 40 jaar bestaat. En dat betekent natuurlijk feest voor de hele Arena. Er is muziek tot het eind van het wintersportseizoen in april: de bekendste muzikanten uit Pinzgau en het Zillertal werken mee aan de ruim 100 concerten. Niet voor niets gelden juist zij als de grootste en vrolijkste zangers van Tirol: 'Schnee Juchhee'. Dat betekent dat er in de skihutten van Zillertal Arena bijna dagelijks van een heerlijk concert valt te genieten: meezingen dus en meedeinen op de Sunnalm, Larmachalm, Panoramaalm en de Plattenalm. Om maar een paar van de Arena skihutten en bergrestaurants te noemen.

Arena Pub met Wintertuin
Ook aan de verbetering van de kwaliteit wordt voortdurend gewerkt in één van de grootste wintersportgebieden van Oostenrijk, dat de dorpen Zell, Gerlos, Hippach, Königsleiten, Wald en Krimml omvat. Zo wordt het restaurant in het Arena Centre vlakbij het bergstation van de Isskogelbahn in Gerlos deze winter in gebruik genomen: 200 plaatsen in het zelfbediening restaurant, 80 plaatsen in de Wintertuin Bar, 50 plaatsen in de Pub en 250 plaatsen op het zonneterras. Dat betekent dat alle skigasten een plekje moeten kunnen vinden, terwijl ook de al bestaande Arena Pub, de kinderopvang en de skiverhuur en -service weer op volle toeren zullen draaien deze winter.

Internetgroeten
En hoewel het misschien niet echt aardig is tegenover vrienden en kennissen die zijn thuisgebleven, de mogelijkheid bestaat in ieder geval om 'live' via internet de groeten vanuit Zillertal Arena naar huis te sturen. In de Arena Pub zijn drie internet-terminals geïnstalleerd die gratis en voor niets kunnen worden gebruikt. Misschien springen vrienden en kennissen alsnog in de auto om naar Zillertal Arena te reizen.

Nog even de feiten op een rijtje: Het in Tirol (West-Oostenrijk) gelegen Zillertal Arena behoort met 160 kilometer prachtig geprepareerde pistes in alle moeilijkheidsgraden en 50 banen en liften tot de grootste en modernste skigebieden van Oostenrijk en het grootste in het Zillertal. Zillertal Arena bestaat uit de dorpen Zell, Gerlos, Hippach, Königsleiten, Wald en Krimml. Het skigebied is dankzij het Nederlands sprekende skipersoneel, de prachtige pistes, de ijsbars, de jodelende tunes van de après-ski disco's, de sfeervolle winterdorpjes en de goede bereikbaarheid vanuit Nederland zeer populair onder wintersportliefhebbers. Het skigebied ligt op ongeveer 1000 km van Amsterdam vandaan en is zowel per vliegtuig, per trein en per auto goed te bereiken. Kijk voor meer informatie over het Zillertal Arena op de website www.zillertalarena.com.