De lotto

persbericht

Pizzabakker uit Den Helder krast EUR 100.000
Eén van de twee hoofdprijzen is gevallen

Rijswijk, 19 december 2006

Een 25-jarige pizzabakker uit Den Helder verraste zijn zus op haar verjaardag met een December Kalender Kraslot en kocht er voor zichzelf ook één. Dat de hoofdprijs van EUR 100.000 op zijn Lot zou vallen, had hij nooit verwacht. 'Dit is fantastisch. Ik wil heel graag mijn eigen pizzeria beginnen. Nu heb ik een mooi startbedrag.' Het December Kalender Kraslot, dat het principe van een adventkalender kent, is verkocht door Bruna Bonte, Vrede en Vrijheid 8 in Den Helder. De tweede hoofdprijs van EUR 100.000 is nog niet gevallen. 'Ik vraag aan mijn broer allemaal December Kalenders voor kerst, dan win ik die tweede hoofdprijs', aldus de zus.

December Kalender Kraslot
Het December Kalender Kraslot is dit jaar voor het vijfde achtereenvolgende jaar verkrijgbaar. Het Lot is is gebaseerd op het adventskalender principe. Kras elke dag een vakje open en bekijk na 31 dagen wat voor prijzen de gekraste symbolen opleveren. Zo voorziet het Kraslot in 31 dagen kraspret en kan het, met een winkans van één op twee, talloze prijzen opleveren, oplopend tot maar liefst EUR 100.000 netto.

Ruim 63 miljoen voor Goede Doelen
Krasloten is een product van De Lotto. De opbrengsten van De Lotto komen na aftrek van het vele prijzengeld, ten gunste van Goede Doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. In totaal droeg De Lotto in 2005 meer dan EUR 63 miljoen af aan deze Goede Doelen. Van dit bedrag gaat ruim EUR 45 miljoen naar NOC NSF. Naast de topsport profiteert zo ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Na de overheid is De Lotto al 46 jaar de grootste structurele financier van de Nederlandse sportwereld.


--------------------------------------------------


Noot voor de redactie,