Aedes

Publicatie Bedrijfstakinformatie 2005 verschenen

19 december 2006

Aedes heeft de publicatie Bedrijfstakinformatie 2005 uitgebracht. Deze publicatie bevat de belangrijkste financiële kengetallen van woningcorporaties. Daarnaast zijn gegevens opgenomen over het personeelsbestand, de bedrijfsgegevens en de voornaamste activiteiten van corporaties. De publicatie maakt vergelijkingen tussen provincies, grootteklassen en de vier grote steden, de overige ISV-gemeenten en overig Nederland. Alle Aedes-leden hebben de publicatie inmiddels per post ontvangen.

De Bedrijfstakinformatie 2005 kan verschijnen dankzij de medewerking van de deelnemende corporaties. Dit jaar zijn de gegevens gebaseerd op onderzoek onder 283 woningcorporaties, ofwel 60 procent van de bij Aedes aangesloten toegelaten instellingen. Deze corporaties bezitten 64 procent van het totale woningbezit van 2,4 miljoen corporatiewoningen. Deze respons maakt het mogelijk om een goed inzicht te geven in de bedrijfstak als geheel.

Het is voor Aedes-leden mogelijk via de kengetallensite op Aedesnet een selectie uit de vele variabelen van het onderzoek Bedrijfstakinformatie te maken. Voor deelnemers aan de BTI biedt de site nog meer. De individuele positionering is er te vinden, met daarin een groot aantal relevante kengetallen, afgezet tegen regionale uitkomsten en gemiddelden van andere corporaties van dezelfde omvang. Maar ook kunnen zelf geselecteerde gegevens worden vergeleken of grafieken worden gegenereerd van bepaalde onderdelen van de Bedrijfstakinformatie.


* Aedes-persbericht BTI, d.d. 8 december 2006
* Bestellen Bedrijfstakinformatie 2005

* Inloggen kengetallensite