Politie Midden- en West Brabant

Persberichten dinsdag 19 december

BERGEN OP ZOOM, 19 december 2006

Twee meisjes aangehouden voor diefstal

ROOSENDAAL: Personeel van een winkel in de straat Tussen-de-Markten heeft op maandagmiddag twee 15-jarige meisjes uit Roosendaal aangehouden voor diefstal. De twee werden aangehouden, toen ze de winkel uit liepen. Ze bleken in bezit te zijn van een paar schoenen. Deze waren niet afgerekend. De twee zijn aangehouden en verhoord door de politie. Voor één van hen is sepot opgemaakt. De ander krijgt een HALT-verwijzing. Van de gedupeerde heeft de politie aangifte opgenomen.

Vader en zoon overvallen in woning

ROOSENDAAL: De politie kreeg op maandagavond om 19.45 uur melding van een overval op een woning aan de Robijndijk. De bewoners, een 22-jarige man en zijn 65-jarige vader, werden door twee onbekenden overvallen. De onbekende mannen zijn vermoedelijk door een niet afgesloten deur de woning binnen gekomen. Hier hebben ze de bewoners overmeesterd, bedreigd en mishandeld. Ze zijn ervandoor gegaan met medeneming van een geldbedrag. Beide slachtoffers hadden letsel als gevolg van de mishandelingen. Door onder andere slaan en schoppen heeft de 65-jarige man gekneusde ribben en letsel in het gelaat. Zijn 22-jarige zoon heeft letsel in het gezicht. Ze hebben zich onder doktersbehandeling gesteld.
De politie heeft aangifte opgenomen van de slachtoffers. Technisch rechercheurs zijn maandagavond doende geweest met een sporenonderzoek in de woning. De politie heeft ook onderzoek gedaan in de omgeving van de woning. Hierbij zijn onder andere voorbijgangers gecontroleerd op identiteit.
De politie is op zoek naar getuigen en vraagt iedereen die iets verdachts heeft gezien rondom het tijdstip van de overval zich te melden via 0900-8844.

Bedrijfsinbraken

BERGEN OP ZOOM: Tussen maandag 18.30 uur en dinsdag 04.00 uur is er ingebroken in een bedrijf aan het Zonneplein. De daders braken met behulp van de Bulgaarse methode een deur open en doorzochten het pand. Wat er is weggenomen is niet bekend. De politie heeft aangifte opgenomen en stelt een sporenonderzoek in.

Aan de Aletta Jacobsstraat is tussen 17.00 uur en 06.00 uur ingebroken. Ook hier is met behulp van de Bulgaarse methode een deur opengebroken. Het pand werd doorzocht en er werd een geldbedrag weggenomen. Ook van deze gedupeerde is aangifte opgenomen.

Aangiften na ruzie

ROOSENDAAL: Op dinsdag ontstond er rond het middaguur een conflict tussen een 34-jarige man uit Dordrecht en een 39-jarige man uit Roosendaal. De twee, die vage bekenden van elkaar zijn, kregen ruzie aan de hand van een opmerking van de man uit Dordrecht, die door de ander als discriminerend werd ervaren. De Roosendaler werd boos en mishandelde de man door hem te slaan en te schoppen en bedreigde hem met een mes. Dit alles gebeurde aan de Laan van België. Beiden deden aangifte. De Roosendaler van discriminatie en de Dordrechtenaar van mishandeling en bedreiging. Beide mannen zijn als verdachte gehoord. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Winkeldief aangehouden

BERGEN OP ZOOM: Personeel van een winkel aan de Van Konijnenburgweg merkte op dinsdagmiddag hoe een jongen met een kledingstuk naar buiten wilde lopen. Bij de uitgang werd hij staande gehouden. De 16-jarige jongen is overgenomen door de politie en verhoord. Hij deed afstand van het kledingstuk. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Auteur: Inge Rijgersberg