Nieuwe versie Low Sky schetst harder Nederland

Nuffic

Land dat tikt als een tijdbom?
Nieuwe versie Low Sky schetst harder Nederland

Het succesvolle inburgeringsboek The Low Sky, understanding the Dutch verschijnt dezer dagen in een geheel vernieuwde versie. Niet alleen fenomenen als internet of GSM krijgen alle aandacht, maar vooral ook de verharding in de maatschappij, zoals die de laatste jaren zichtbaar wordt: de nieuwe . zesde druk . is nu ook een kennismaking met het Nederland van Pim Fortuyn, Ayaan Hirsi Ali, Mohammed Bouyeri en Volkert van der Graaf.

De uitgave van het boek is een co-productie van uitgeverij Scriptum te Schiedam en de Nuffic, de Nederlandse Organisatie voor Internationale Samenwerking in het Hoger Onderwijs

The Low Sky. Understanding the Dutch kwam in 1995 voor het eerst uit. De vijfde druk verscheen in 2001. Sinds die tijd is Nederland zo veranderd, dat het niet meer verantwoord was de bestaande tekst met enkele aanvullingen te verrijken. Daarom heeft de auteur, historicus Han van der Horst, het boek geheel herschreven en geactualiseerd. Tientallen foto.s geven een inhoudelijke aanvulling op zijn verhaal. Is Nederland werkelijk een land, dat tikt als een tijdbom, zoals Lange Frans en Baas B. het in hun beroemde rap zeggen? Of blijven de grondtrekken van onze maatschappij als in het marmer van de geschiedenis gehouwen: zestien miljoen mensen die, net als de laatste vier eeuwen, proberen . om met de burgemeester van Amsterdam te spreken . .de boel bij elkaar te houden.?

De auteur Han van der Horst is historicus en werkzaam bij de Nederlandse Organisatie voor Internationale Samenwerking in het hoger onderwijs Nuffic. Over ons land schreef hij voorts Nederland. De vaderlandse geschiedenis van de prehistorie tot nu en Het beste land van de wereld. Waar komen onze normen en waarden vandaan? Van der Horst is recensent bij het VPRO-radioprogramma over geschiedenis OVT.


Noot voor de redactie,