Persberichten Heuvelrug, 10.30 uur

Utrecht, 20-12-2006

Man wil gaan rijden

DRIEBERGEN/RIJSENBURG- Op dinsdagmiddag werd een automobilist aangehouden omdat hij wilde gaan rijden terwijl hij dronken was. Omstreeks 15.10 uur kreeg de politie de melding dat een 45-jarige man uit Doorn dronken in een auto wilde stappen aan de Horstlaan. Agenten troffen de man aan en gaven dat hij niet mocht gaan rijden. De man begon direct te schelden en werd hierop aangehouden. Op het bureau blies hij 905 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 11 uur en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Fietsverlichtingscontrole

VEENENDAAL- Van 19.30 uur tot 20.30 uur werd een fietsverlichtingscontrole gehouden op de Wageningselaan en de Hoogstraat. In totaal kregen negen personen een bekeuring omdat ze zonder verlichting reden.

Tegen boom

RENSWOUDE- Op woensdagochtend raakte een persoon gewond bij een aanrijding. Omstreeks 00.40 uur raakte een auto op de Hopseweg van de weg en botste tegen een boom. De 76-jarige bestuurder uit Leersum raakte door onbekende oorzaak van de weg met de aanrijding tot gevolg. Zijn 74-jarige passgier uit Leersum raakte gewond en werd vervoerd naar het ziekenhuis. De man bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 420 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.