Politie Limburg-Noord

Politie arresteert verdachten van meerdere auto-inbraken
Datum: 20-12-2006
Tijd bericht: 10:45
Plaats: Weert
De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag twee mannen uit België aangehouden op verdenking van meerdere auto-inbraken. Het gaat om een 24-jarige man uit Neerpelt en een 24-jarige man uit Hechtel-Eksel. De inbraken zijn gepleegd in de wijk Fatima. Bij de politie zijn op dit moment zeven inbraken bekend.

Omstreeks vijf uur kreeg de politie een melding van een buurtbewoner dat er autoruiten ingeslagen waren. Agenten stelden een onderzoek in en zagen even later een auto uit de wijk rijden. Op de Industriekade gaven ze de bestuurder een stopteken. Echter de auto stopte niet en ging er vandoor. De agenten riepen direct de hulp in van collega's. De bestuurder en de bijrijder werden uiteindelijk op een parkeerplaats op de Penitentenstraat aangehouden. In de auto vond de politie diverse autoradio's. Bij de arrestaties bleek dat de bestuurder teveel had gedronken.

De inbraken werden onder andere gepleegd op de Jean Verheggenstraat in twee auto's, het Patersveld in twee auto's, de Antoon de Winterstraat in twee auto's en op de Penitentenstraat in een auto.

De twee mannen zitten vast voor verder onderzoek en worden in verzekering gesteld.