Gemeente Capelle a/d IJssel

Kennisgeving Wet milieubeheer Ontwerpbeschikking Artikel 8.24

Algemeen

De meeste bedrijven die nadelige gevolgen kunnen hebben voor het milieu en /of overlast (hinder) kunnen veroorzaken, vallen onder de Wet milieubeheer. Voor een groot aantal gevallen betekent dit dat deze bedrijven een vergunning moeten hebben. Deze vergunning wordt in veel gevallen verleend door de gemeente. Op verzoek van de vergunninghouder kunnen op grond van artikel 8.24 van de Wet milieubeheer de vergun­ ningvoorschriften van een verleende vergunning worden gewijzigd, aangevuld of ingetrokken indien deze aanpassingen geen nadelige danwel uitsluitend gunstige gevolgen hebben voor het milieu. De behandeling van deze procedure bestaat uit twee stappen: het opstellen van het ontwerp van de aanpassing van de vergunning (ontwerpbeschikking) en vervolgens het nemen van een besluit ten aanzien van de aanpassing van de vergunning (beschikking).

Onderwerp

Het college van burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel heeft op 21 augustus 2006 een verzoek om aanpassing van de vergunningvoorschriften op grond van artikel 8.24 van de Wet milieubeheer ontvangen. Het gaat om een verzoek van Bonte Dierenspeciaalzaak voor het aanpassen van de op 22 februari 2005 verleende vergunning voor de inrichting aan de Slotplein 96 in Capelle aan den IJssel.

De aanpassing betreft het geheel intrekken van voorschrift 1.1.3, die aan de eerder genoemde vergunning is verbonden. Dit voorschrift stelt dat vuurwerk uitsluitend buiten verkooptijden mag worden aangeleverd. In de situatie zoals die gold vóór 6 juni 2006 werd vuurwerk aangeleverd via dezelfde ingang waar langs klanten de winkel betraden.

Het college van burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel heeft het voornemen de vergunning te wijzigen, overeenkomstig het verzoek.

Inzage

U kunt de ontwerpbeschikking, het verzoek en de overige van belang zijnde stukken van 21 december 2006 tot en met 31 januari 2007 op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur op de volgende plaatsen inzien:


- het gemeentehuis van Capelle aan den IJssel, Rivierweg 111 in Capelle aan den IJssel (op werkdagen tot 19.00 uur);


- in het kantoor van de DCMR Milieudienst Rijnmond, 's-Gravelandseweg 565 in Schiedam.

Indien daar telefonisch om wordt verzocht, kunnen de stukken in de bovengenoemde periode ook buiten kantooruren worden ingezien in het kantoor van de DCMR, telefoonnummer 010-2468621 en de gemeente Capelle aan den IJssel, telefoonnummer 010-2848662.

Na bovengenoemde periode is inzage van de stukken mogelijk in het gemeentehuis van Capelle aan den IJssel en in het kantoor van de DCMR.

Zienswijzen

Wanneer u zienswijzen heeft over de inhoud van de ontwerpbeschikking kunt u deze tot en met het einde van de inzagetermijn schriftelijk kenbaar maken aan Het college van burgemeester en wethouders van Capelle aan den IJssel, p/a DCMR Milieudienst Rijnmond, Postbus 843, 3100 AV Schiedam. Uw persoonlijke gegevens worden niet bekendgemaakt als u daar, bij voorkeur in een aparte brief, om vraagt.

U kunt te zijner tijd alleen beroep tegen de beschikking instellen als u belanghebbende bent en als u zienswijzen heeft ingebracht tegen de ontwerpbeschikking. Dit is ook mogelijk als u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet verweten kan worden dat u geen bedenkingen heeft ingebracht tegen de ontwerpbeschikking.

Inlichtingen

Voor informatie over het verzoek en de ontwerpbeschikking kunt u zich wenden tot de heer B. de Reuver van de DCMR, telefoonnummer 010-2468­ 340.

Voor vragen over de procedure en terinzagelegging en voor kopieën (tegen betaling) van de ter inzage gelegde stukken kunt u contact opnemen met het bureau Documentaire Informatievoorziening van de DCMR, telefoonnummer 010-2468621 (projectnummer 412892).