Politie Drenthe

Woensdagmorgen

Hoogeveen, 20-12-2006

Politie op zoek naar doorrijder
VALTHERMOND De politie is naarstig op zoek naar een oud model grijze BMW en diens bestuurder. Deze auto veroorzaakte dinsdagavond tegen 19.00 uur op het Zuiderdiep in Valthermond een aanrijding waarbij een camper zo goed als totaal werd vernield. Na de aanrijding ging de bestuurder er met hoge snelheid vandoor. De camper, bestuurd door een 66 jr. inwoner van Valthermond, kwam bij een snelheidsremmer in de weg de bewuste BMW tegemoet. De BMW reed met hoge snelheid langs de verkeersremmer en raakte daarbij de zijkant van de camper. Daardoor scheurde nagenoeg de gehele opbouw open en kwamen zowel de uitlaat als de benzinetank helemaal los te liggen. De camper is mogelijk total loss. Door een aantal getuigen heeft de politie een goed signalement van de bestuurder. (06-209561)

Naar ziekenhuis na aanrijding
HOOGEVEEN Een 48 jr. vrouw uit Nieuwleusen is dinsdagmiddag naar het ziekenhuis gebracht doordat ze bij een aanrijding op de Zuidwoldigerweg in haar woonplaats gewond was geraakt. De vrouw reed in haar auto over deze weg en wilde linksaf slaan. Een 41 jr. man uit Hoogeveen die achter de vrouw reed had dit te laat in de gaten en botste met zijn auto achter op de auto van de vrouw.

Boete voor beginnend bestuurder
EMMEN Een 21 jr. inwoner van Emmen kreeg in de nacht van dinsdag op woensdag een boete van 220,- voor het rijden onder invloed. De man valt onder de categorie beginnend bestuurder en reed met een alcoholgehalte van ongeveer 0,35 promille in zijn auto over de Boermarkeweg in Emmen.

Ook gedronken
ASSEN Op de Jan Fabriciusstraat in Assen hield de politie in de nacht van dinsdag op woensdag een 53 jr. man uit die plaats aan. De man bestuurde met een alcoholgehalte van 1,2 promille een auto. Na het afleggen van een verklaring kreeg de man en dagvaarding om voor de rechtbank te verschijnen en is hij in vrijheid gesteld.

Portemonnee gerold
KLAZIENAVEEN In een winkel aan de Langestraat in Klazienaveen is dinsdagmiddag de portemonnee van een 73 jr. vrouw uit die plaats gestolen. Volgens de vrouw is dit waarschijnlijk gebeurd op het moment dat zij voor een stelling stond en een vrouw met een kind naast haar kwam staan. Even later ontdekte de vrouw dat haar portemonnee uit haar jaszak was gehaald. De verdachte vrouw droeg een lange zwarte jas en had lang zwart haar.

Huiselijk geweld
EMMEN De politie hield dinsdagavond een 81 jr. inwoner van Emmen aan op verdenking van het mishandelen van zijn echtgenote. Dit gebeurde in de woning van het bejaarde echtpaar. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Lawinepijlen in beslag genomen
EMMEN In een woning aan de Bruntingerdijk in Emmen nam de politie dinsdagavond 15 lawinepijlen in beslag. De politie stelde een onderzoek in na een klacht over het afsteken van vuurwerk. Tegen de 28 jr. bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.

Straf na verkoop vuurwerk
HOOGEVEEN De politie hield dinsdagmiddag op een school aan de Voltastraat in Hoogeveen een 15 jr. jongen uit Geesbrug aan. De jongen heeft illegaal vuurwerk (nitraatbommen) verkocht aan een 14 jr. medescholier die daarmee werd betrapt. In de woning van de jongen is geen vuurwerk meer aangetroffen. De jongen krijgt in overleg met zijn ouders een alternatieve straf via bureau HALT.

Jongeren op schoolplein bekeurd
ASSEN Acht jongeren van 15 t/m 20 jr. uit Assen zijn dinsdagavond door de politie bekeurd omdat zij rondhingen op het schoolplein van de Baggelhuizenschool aan het Oostergoo in Assen. Bij het schoolplein staan bordjes met verboden toegang. De boete op deze overtreding is 50,-.

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van politie Drenthe, dan kunt u bellen met Dirk Neef, tel. 0592 - 36 1280.