Gemeente Zaanstad

20-12-2006

Activiteiten op het Stationsplein
Op verzoek van de Zaanse taxichauffeurs verplaatst de gemeente de taxistandplaats van de Korte Hogendijk naar het Ankersmidplein/Noordschebos en het tijdelijke busstation. Nog voor de kerst worden de opstelplaatsen op het trottoir naast de tijdelijke parkeergarage en op het busstation in orde gemaakt. Inverdan-wethouder Hans Luiten: "We komen hiermee tegemoet aan de wensen van de Zaanse taxibedrijven om zichtbaarder en beter bereikbaar te zijn".

Op dit moment wordt hard gewerkt aan de twee fietsenstallingen bij de Icoon. Vanaf januari is hier plaats voor 700 fietsen. Tussen de stllingen door komt een fietspad dat het snelfietspad langs het spoor verbindt met het fietspad vanaf het tunneltje. Het nieuwe fietspad vervangt het huidige fietspad langs het Inntel-hotel.

Kunst
De Amsterdamse kunstenaar Michiel Huijsman heeft in opdracht van de gemeente Zaanstad het restant van de Traverse omgetoverd tot een kunstwerk. Wethouder Kunst en Cultuur Ronald Ootjers onthult het object a.s. woensdagmiddag 20 december. Het is een dynamisch kunstwerk dat in de loop van de tijd een paar keer zal veranderen. Op 30 december gaat het zijn tweede fase in, begin 2007 bereikt het zijn hoogtepunt in de derde fase.

Activiteiten rond Ankersmidplein
Momenteel wordt druk gewerkt aan de voetgangersoversteek tussen het stationsplein en het Ankersmidplein. Nog voor de kerst is deze gereed. Tevens kan dan de oversteekplaats tussen et
Ankersmidplein en het Noordschebos weer in gebruik worden genomen.

Voor de kerst start de gemeente met het trekken van palen op het terrein van het oude
Rustenburgcomplex. Zodra dit gereed is -begin februari- start de aannemer met het plaatsen van de damwanden. Komende periode wordt, in verband met uitbreiding van de bouwplaats van het nieuwe Rustenburgcomplex, de nieuwe fietsroute op het Ankersmidplein aangelegd. Deze zal rond half januari in gebruik kunnen worden genomen.

Communicatie-activiteiten
Sinds 11 december zijn op internet interactieve kaarten van Inverdan beschikbaar. Er zijn vijf kaarten: algemeen, wonen, studeren, werken en vrije tijd. Per thema kunt u de bijhorende projecten aanklikken. Bij elk project verschijnt de beschikbare informatie en het bijbehorende beeldmateriaal. Zie hiervoor: www.inverdan.nl

Op 12 december zijn de nieuwe bouwborden geplaatst op de Provincialeweg. Ze geven precies aan waar het straks allemaal om draait: in Inverdan kun je prettig wonen, afwisselend werken en op een leuke manier je vrije tijd doorbrengen.

In januari zullen er twee informatiebijeenkomsten plaatsvinden over nverdan. Multi Vastgoed organiseert samen met de gemeente een bijeenkomst over de activiteiten in het centrum. ZVH organiseert een informatieavond over het woningbouwproject op het IKTC-terrein. Wij houden u op de hoogte van de exacte data.