Vermiste 13 jarige weer terecht

Heeswijk Dinther, 20-12-2006

Meisje van 13 vermist en weer terecht

Heeswijk Dinther Dinsdagavond kort na half elf werd door de moeder van een 13 jarige meisje uit Heeswijk Dinther bij de politie gemeld dat haar dochter nog niet thuis was gekomen. Een familielid had dinsdagmiddag rond drie uur voor het laatst telefonisch contact met het meisje gehad. Daarna is niets meer van haar vernomen.

Gelet op de leeftijd van het meisje werd door de politie onmiddellijk een onderzoek ingesteld. De route van haar school in Veghel, waar het meisje die dag nog was geweest, naar de ouderlijke woning werd zo goed als mogelijk nagekeken. Ook de brandweer uit Oss en Schijndel hebben bij de zoekactie geassisteerd door de gehele route af te rijden met warmtebeeldcameras. Dat leidde echter niet tot het gewenste resultaat.

Luchtsteun door het Korps Landelijke Politiediensten was vanwege de slechte weersomstandigheden gedurende de nacht (mist) niet mogelijk.

Toen het zicht vanmorgen kort na 10.00 uur weer goed was, kon het KLPD vanuit de lucht een zoekactie starten. De bemanning van de politiehelikopter zag het meisje woensdagmorgen tegen half twaalf door haar woonplaats Heeswijk-Dinther fietsen en hield op de grond haar staande. Zij was op weg naar huis en had de nacht bij een vriendje doorgebracht. Zij bleek ongedeerd en is vanmiddag door de politie weer aan de ouderlijke zorg toevertrouwd.