Intelligente keuringsystemen voor woningen

Vereniging eigen huis

http://www.eigenhuis.nl

Amersfoort, 21 december 2006

Vereniging Eigen Huis en Covalent samen in intelligente keuringsystemen voor woningen

Ruim 50% van de nieuwbouwwoningen in Nederland wordt gekeurd door bouwkundigen van Vereniging Eigen Huis met behulp van het eigen VERONA-systeem. Vereniging Eigen Huis heeft in samenwerking met Covalent Inspection Management Systems (IMS) de afgelopen 3 jaar 70.000 opleveringsinspecties van nieuwbouwwoningen volledig digitaal opgenomen en verwerkt. In de database van Vereniging Eigen Huis zijn op dit moment meer dan 1,4 miljoen opleveringsgebreken van nieuwbouwwoningen geregistreerd.

In juli 2006 is Eigen Huis Bouwkundig Advies BV, een 100% dochter van Vereniging Eigen Huis, een strategische samenwerking aangegaan met Covalent Inspection Management Systems (IMS) voor de ontwikkeling van een nieuw innovatief inspectieplatform. De strategische samenwerking is gericht op de ontwikkeling van een nieuwe generatie inspectieplatform, dat geschikt zal zijn voor gebruik door meerdere partijen. Naast de markt voor inspecties van koopwoningen wordt de techniek ook geschikt gemaakt voor onderhoudsinspecties door o.a. woningcorporaties. Kennisintensief onderhoud en toekomstige aanpassingen aan nieuwe technologische eisen worden gebundeld, waardoor direct schaalvoordeel kan worden behaald. Met de samenwerking bundelen Vereniging Eigen Huis en Covalent IMS expertise en ervaring in nieuwe concepten, waarmee Vereniging Eigen Huis haar dienstverlening kan uitbreiden en haar positie in bouwkundige inspecties vergroot.

De gepatenteerde VERONA technologie heeft Vereniging Eigen Huis een voorsprong opgeleverd bij het digitaal verwerken van bouwkundige inspecties. Tevens geeft een Business Intelligence interface direct en up-to-date inzicht in de opleverkwaliteit van nieuwbouwwoningen in Nederland. Inspecteurs worden maximaal ondersteund bij de uitvoering van hun taak. Tijdens de invoer worden de inspectiekwaliteit, volledigheid en plausibiliteit bewaakt en geborgd door expertsystemen. Het systeem attendeert de inspecteur op afwijkingen. De inspectieresultaten worden gevalideerd en op het gewenste aggregatieniveau aan de opdrachtgever geleverd.

Vereniging Eigen Huis is de consumentenorganisatie voor huidige en toekomstige eigenwoningbezitters. De vereniging telt ruim 670.00 leden. Sinds de oprichting in 1974 biedt Vereniging Eigen Huis haar leden een immer groeiende en steeds zorgvuldig afgestemde combinatie van belangenbehartiging en dienstverlening.

Covalent IMS is een jonge innovatieve adviesorganisatie die zich sinds de oprichting in 2001 door A.W.M. Rabenort en R.A.G. Gram richt op de inspectiebranche. In deze branche heeft de innovatieve insteek geleidt tot succesvolle projecten.