Gemeente Harderwijk


Mega-project Waterfront nu echt van start

Historische dagen voor Harderwijk. Het aanzien van de stad gaat ingrijpend veranderen. Met een paar pennenstreken keert onze stad zijn gezicht weer naar het water. Het Waterfront Harderwijk gaat nu echt van start.

Nog één voorbehoud moeten we maken: de goedkeuring, vanavond door de gemeenteraad. Als deze zijn fiat geeft, zetten burgemeester John Berends en de directeuren van het consortium Johan Matser/TBI Bouwgroep/Boskalis vrijdagmorgen hun handtekening onder het mega-contract voor de ontwikkeling van een groot en beeldbepalend deel van het Waterfront: de Boulevard, het havengebied en omgeving.

Ook de provincie Gelderland is verheugd over de nieuwe stap. De provincie is al vele jaren financieel en met menskracht intensief bij het Waterfront Harderwijk betrokken. Gedeputeerde Van Diessen: "Dit unieke project is een geweldige impuls voor de regionale economie, het toerisme en de woningbouw. De provincie heeft dan ook fors in de planontwikkeling geïnvesteerd."

Alle kansen van een stad aan het water samengebald in één visie. Dat is het Waterfront Harderwijk. De stad richt zich weer naar het water. Enkele grote storende barrières verdwijnen, zoals de uitgestrekte parkeerterreinen rond het Dolfinarium aan de Boulevard en het verouderde industriegebied Haven.

Het mega-contract omvat een nieuwe Boulevard, straks twee keer zo lang, met een nieuwe binnenhaven, winkels, horeca en vrijetijdsvoorzieningen. Verder een openbaar strandeiland tegenover de Bruggestraat, 700 woningen aan en in het water, drie parkeergarages (1800 auto's), een nieuwe jachthaven met 450 ligplaatsen en een watersportboulevard.

Kijk ook eens op www.waterfrontharderwijk.nl.