Gemeenteraadsfractie D66 Utrecht

Utrecht, 20 december 2006

Een biobrandstoffen tankstation in Utrecht?

Biobrandstoffen: Utrechtse College komt D66 tegemoet

Waar het College van B & W eerder nog zei dat er veel onderzoek naar biobrandstoffen moest worden gedaan, heeft D66 nu een doorbraak geforceerd. In het voorjaar van 2007 al laat het College weten hoe het om zal gaan met biobrandstoffen.

De uitstoot van CO2, een veroorzaker van het broeikaseffect, kan enorm verminderd worden als biobrandstoffen zoals ethanol worden gebruikt. De auto's ervoor zijn al lang te koop en niet duurder. Daarom dringt D66 al erg lang aan op een tankstation voor biobrandstoffen in Utrecht. In de commissie Verkeer en Beheer van 19 december '06, waar het idee van D66 breed werd gesteund door andere partijen, zegde de wethouder toe om in het voorjaar van 2007 met voorstellen te komen.

Arjan Kleuver, raadslid voor D66, is blij met deze toezegging. "Van mij had het allemaal wel sneller gemogen, want elk onderzoek wijst uit dat er een grote toekomst voor biobrandstoffen is weggelegd. Aan de andere kant is deze toezegging wel een grote stap voorwaart in vergelijking met de behoudzucht die het College eerder liet zien".


---


Noot voor de redactie,

Gemeenteraadsfractie D66 Utrecht