Ingezonden persbericht


Gemeente Heerde

Persbericht

Datum: 20 december 2006

Rapport over bezuinigingen subsidiebeleid gemeente Heerde legt nadruk op zwembad

De gemeente Heerde heeft een rapport op laten stellen over haar subsidiebeleid, om te kunnen komen tot een bezuiniging van E 300.000. In de nota 'Alles heeft zijn prijs' wordt duidelijk dat vooral het zwembad zwaar op het huidige budget drukt. Op 22 januari bespreekt de raadscommissie het stuk in een openbare vergadering, waarna de gemeenteraad op 12 maart besluit welke bezuinigingen worden getroffen.

De gemeente Heerde moet E 300.000 bezuinigen op haar subsidiebeleid, maar wil daarbij de het jeugd- en jongerenbeleid ontzien, waaraan het huidige college groot belang hecht. Ook wil de gemeente de kleine subsidies handhaven die sommige instellingen en organisatie ontvangen als waardering. Met deze opdracht heeft adviesbureau Van der Schaaf een rapport opgesteld met de titel 'Alles heeft zijn Prijs', waarin hij aangeeft waar bezuinigingsmogelijkheden liggen. Vooral het Berghuizer Bad blijkt een grote kostenpost voor de gemeente en zal, afhankelijk van de beslissing van de gemeenteraad, bezuinigingen tegemoet kunnen zien.

Procedure
Bij het opstellen van het rapport heeft Van der Schaaf contact gehad met alle organisaties en verenigingen die mogelijk te maken krijgen met bezuinigingen. Dit om zo zorgvuldig mogelijk te werk te gaan. Het college van B&W heeft het rapport intussen besproken en stuurt het, met enkele aanbevelingen, door naar de raad. In een speciale en openbare raadscommissie op 22 januari in het Dorpshuis van Heerde wordt het rapport besproken. In de raadsvergadering van 12 maart besluit de gemeenteraad waar de bezuinigingen zullen gaan plaatsvinden.