Ingezonden persbericht


Persbericht 3FM
PRESS UPDATE 20.12

3FM Serious Request tussenstand 16.30 uur: 189.935 euro

Demissionair minister-president Jan Peter Balkenende beloofde gisteren bij de start van 3FM Serious Request, de actie te steunen met een bedrag van 1 miljoen euro. De voorwaarde die hij stelt is dat de 3FM dj's een vergelijkbaar bedrag weten in te zamelen. Een uitdaging die Giel, Gerard en Sander graag aannemen. 3FM Serious Request wil dit jaar zoveel mogelijk geld inzamelen voor het Rode Kruis voor de slachtoffers van landmijnen. Het Nederlandse publiek toonde zich vanaf het eerste moment solidair met de actie getuige de donaties en initiatieven in het land.

Update:

Woensdag 20.12
Marco Borsato kwam langs. Hij bracht de platina plaat van zijn album Rood in als item bij de 3FM Serious Request E-bay veiling en hielp de brievenbus legen...Ellemieke Vermolen logeerde vannacht in het Glazen Huis, hielp de brievenbus legen, speelde kaart met Giel en verliet vanmorgen vroeg met pijn in het hart de dj's. Ze vermaakte zich uitstekend en was graag gebleven... Vanavond slaapt Sophie Hilbrand op de Neude. Eddy Zoey mocht niet met haar ontbijten, maar wel bij Sophie in haar auto zitten en Sophie brengt haar volledig gepimpte auto in voor de 3FM Serious Request E-bay veiling. Mooie bijdrage! Sophie wordt rond 6 uur in het Glazen Huis verwacht...

Claudia heeft spierpijn en de ezel wil niet
3FM dj Claudia de Breij loopt tijdens 3FM Serious Request van Leuven naar Utrecht. Zij vertrok 19 december 's morgens vanaf het Martelarenplein in Leuven, waar Studio Brussel zijn Glazen Huis heeft staan. De eerste dag legde zij maar liefst 30 kilometer af ondanks dat haar ezel voor het nodige aan oponthoud zorgde. Vanmorgen was er spierpijn...heel veel spierpijn. Erger; de ezel weigerde. Ezel wilde maar 1 kant op en dat was terug naar Leuven. Soebatten met de ezel leverde niets op, dus het beestje is in de trailer gezet opdat de juiste richting toch kan worden gevolgd.

België
Studio Brussel heeft met zijn versie van 3FM Serious Request een mooie start gemaakt. Meteen vanaf het eerste moment kwamen de aanvragen voor Request binnen en werden de donaties gedaan.

Programma donderdag 21.12

Touw trekken met Hart van Nederland
De dames van Hart van Nederland gaan tijdens de ochtendshow van Giel tegen betaling touwtrekken met het publiek op de Neude.

Huwelijk
Tussen 12.00 en 13.00 uur wordt er getrouwd in het Glazen Huis. Het paar dat het meeste geld biedt op het compleet verzorgde huwelijk via de 3FM Serious Request E-Bay veiling wordt op spectaculaire wijze in de echt verbonden. 2 Weddingplanners organiseren deze bruiloft. Bruidskleding, taart, professionele visagie...ja zelfs de huwelijksreis worden verzorgd. 20 December om 18.30 is bekend welk koppel het meeste biedt voor het evenement en elkaar de eeuwige trouw mag beloven onder toeziend ook van het publiek op de Neude.

Serious Request
Met 3FM SERIOUS REQUEST zet 3FM zich met het Rode Kruis ieder jaar in voor een specifiek goed doel. In de week voorafgaand aan de kerstdagen sluiten drie dj's van 3FM zich zes dagen lang op in een glazen studio midden in Utrecht. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live-radio. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen en wordt uitgebreid geïnformeerd over het goede doel. De dj's roepen iedereen op om geld te doneren en daarbij worden bijzondere initiatieven gewaardeerd. In 2004, haalde 3FM SERIOUS REQUEST ¤ 915.955,- op voor de vluchtelingen in Darfur. In 2005 bedroeg het eindbedrag voor ontheemde kinderen in Congo ¤ 1.203.549,-. Het Ministerie voor Ontwikkelingssamenwerking doneerde daarnaast ¤ 1.000.000,-. Met de opbrengst van 3FM SERIOUS REQUEST 2006 verleent het Rode Kruis hulp aan slachtoffers van landmijnen. Slogan van de campagne: 30 MILJOEN LANDMIJNEN. DAAR KUN JE NIET OMHEEN.

Zie voor de actieagenda van 3FM Serious Request 2006: www.3fm.nl