Gemeente Tilburg

Datum
20 december 2006

Evaluatie Hagelkruisplein Tilburg

Naar aanleiding van de bijeenkomst op 28 november 2006

Tijdens de bewonersavond van 26 september is besloten het Hagelkruisplein open te stellen voor de proefperiode van 2 maanden. Uiteraard wel onder een aantal voorwaarden. In buurthuis de Boomtak vond op 28 november een evaluatie plaats over het gebruik van het Hagelkruisplein. Besloten is om de proefperiode tot oktober 2007 te verlengen.

Verlenging proefperiode
Over het algemeen is het openstellen van het Hagelkruisplein als positief ervaren, op een enkel incident na. Daarom is besloten om de proefperiode te verlengen tot oktober 2007. De afspraken van de afgelopen 2 maanden blijven gelden. Gedurende de periode dat de kerstboom op het plein staat is het plein gesloten in verband met de veiligheid.

Nieuw bord
Er komt een nieuw bord met daarop de regels die gelden voor het plein:

Oktober tot en met april plein open van 13 uur tot 18 uur. Mei tot en met september van 13 uur tot 20 uur. Geen ballen, fietsen en honden op het plein. Respect voor alles wat groeit en bloeit.

Daarnaast wordt ook het hek dichtgemaakt bij het elektriciteitshuisje, zodat men hier niet meer het plein op kan.

Werkgroep
Tijdens de bijeenkomst van 26 september is een werkgroep opgericht die bestaat uit 8 bewoners. Deze werkgroep komt regelmatig bij elkaar en horen graag signalen uit de buurt. Mocht u dus overlast ervaren of juist een positieve ervaringen hebben, laat het de werkgroep weten!

Laten we er met zijn allen alert op blijven dat het Hagelkruisplein een mooi plein blijft, waar ook gespeeld kan worden!

Meer informatie?
Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van deze brief dan kunt u contact opnemen met Bianca van Oirschot van Gebiedsteam Oude Stad. Zij is bereikbaar op telefoonnummer 542 80 75 of per mail op bianca.van.oirschot@tilburg.nl Uiteraard kunt u ook de werkgroep Hagelkruisplein benaderen. Op de achterkant vindt u de gegevens van de leden van de werkgroep. Leden van de werkgroep:

Theo van Broekhoven Hagelkruisplein 8 t.broekhoven@home.nl Lau Geurts Hagelkruisplein 2 laugeurts@zonnet.nl Hans van Iersel Hagelkruisstraat 15 ierselhvan@home.nl Thomas Markus Hagelkruisstraat 5 thomas.m@home.nl Mark Smulders Boomstraat 186 mark-roos@wanadoo.nl Yvonne Udo-Reijnders Hagelkruisplein 32 famudo@hetnet.nl Rien Wouters Boomstraat 206 rien.wouters@home.nl Jac van Zon Hagelkruisstraat 4 jacvanzon@planet.nl

---- --