Politie Midden- en West Brabant

Persberichten woensdag 20 december

BERGEN OP ZOOM, 20 december 2006

Politie houdt man aan na vondst 1000 kg vuurwerk

ROOSENDAAL: De politie heeft dinsdagmiddag in een woning aan de Voorstraat een 42-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden. Agenten vonden vanmorgen in de schuur van de man ca. 1000 kilogram vuurwerk, waaronder meerdere Chinese rollen. Het vuurwerk is in beslag genomen en wordt overgebracht naar de Dienst Domeinen in Ulicoten. De Roosendaler is in verzekering gesteld. De politie kwam het vuurwerk op het spoor na een melding via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).

Melding

De politie heeft een speciaal vuurwerkteam dat recherchematig onderzoek doet naar illegaal vuurwerk en de mensen die daarin handelen. Daarbij hebben we uw hulp hard nodig. Als u weet waar illegaal vuurwerk is opgeslagen of wordt doorverkocht, kunt u dit doorgeven via de anonieme tiplijn 0800-7000. Hebt u overlast van vuurwerk, bel dan met de lokale politie via nummer 0900 88 44.

Legaal

Legaal vuurwerk met een maximum van 10 kilo mag door iedereen vanaf 16 jaar op 28, 29 en 30 december worden gekocht bij de erkende vuurwerkhandelaren. Op zondag 31 december is verkoop van vuurwerk niet toegestaan. Goedgekeurd vuurwerk is altijd voorzien van een lont, een Nederlandse gebruiksaanwijzing en het opschrift Bestemd voor particulier gebruik. Het afsteken van vuurwerk is toegestaan op 31 december vanaf 10.00 uur tot 1 januari 02.00 uur. In de buurt van bijvoorbeeld een ziekenhuis, bejaardencentrum of dierenasiel is het niet toegestaan om vuurwerk af te steken.

Auto weggenomen bij woninginbraak

BERGEN OP ZOOM: In de nacht van dinsdag op woensdag is er ingebroken in een woning aan de Laan van Hildernisse. De daders kwamen binnen door gaatjes te boren in een raam en het zo te openen. De daders zochten de benedenverdieping af en gingen er met een personenauto vandoor. De konden ze wegnemen door middel van uit het huis weggenomen autosleutels. Het gaat om een blauwe Mercedes C220 met kenteken 81-TG-JG. De politie heeft aangifte opgenomen van inbraak en heeft de auto internationaal als gestolen gesignaleerd.

Vrouw aangehouden voor winkeldiefstal

BERGEN OP ZOOM: Personeel van een winkel aan de Zuivelstraat hield op woensdagochtend een 37-jarige vrouw uit Hoogerheide aan voor winkeldiefstal. De vrouw had een paar schoenen in haar tas gestopt en liep zonder af te rekenen de winkel uit. Ze is aangehouden en overgedragen aan de politie. Deze nam de vrouw mee naar het politiebureau voor verhoor. Ze is na betaling van een bekeuring van 130,- in vrijheid gesteld.

Autodiefstal

RUCPHEN: In de nacht van dinsdag op woensdag is er een auto weggenomen vanaf het Raadhuisplein. De blauwe Mercedes Benz met kenteken XH-65-BD is gesignaleerd als gestolen en de politie heeft aangifte opgenomen van diefstal.

Vrouw bestolen van geld

ROOSENDAAL: Een 61-jarige vrouw uit Dinteloord is op dinsdag omstreeks 16.00 uur bestolen aan de Laan van Luxemburg. De vrouw stond bij een pinautomaat toen er twee mannen erg dicht achter haar kwamen staan. De twee spraken haar aan en kwamen erg bedreigend over. De vrouw werd bang is weggelopen zonder haar geld uit de automaat te nemen. De politie heeft aangifte opgenomen van diefstal c.q. beroving.

Politie houdt man aan voor bedreiging, stalking en mishandeling

SINT WILLEBRORD: De politie hield op woensdag een 36-jarige man uit Sint Willebrord aan. De man wordt ervan verdacht zijn ex-vriendin te hebben bedreigd, mishandeld en gestalked. Dit n.a.v. hun relationele conflicten. De 27-jarige vrouw uit Oud Gastel deed aangifte bij de politie. De verdachte is aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Auteur: Inge Rijgersberg