2e persbericht van woensdag 20 december 2006

Eindhoven, 20-12-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Geld buit gemaakt bij gewapende overval

Bij een gewapende overval bij een bedrijf aan het Kastelenplein is dinsdagavond 750 euro buit gemaakt. Rond 22.30 uur werd er bij het pand aangebeld waarop een medewerker de toegangsdeur opende. Hierop drongen twee mannen het pand binnen waarvan een met een pistool. Onder bedreiging van het vuurwapen moest de medewerker geld afstaan waarna beide verdachten het pand verlieten. Van één van de mannen is bekend dat dit een persoon was van ongeveer 1m 60cm lang, leeftijd ongeveer 20 jaar, donkere gelaatskleur. Onbekend is in welke richting de verdachten zijn weggevlucht.

Eindhoven: Fietster gewond na ongeval

Een 17-jarige fietster uit Eindhoven is dinsdag rond 20.15 uur op de Mauritsstraat gewond geraakt toen zij een geparkeerde bedrijfsauto voorbij reed. De 26-jarige bestuurder uit Eindhoven opende het linkerportier op het moment dat het slachtoffer voorbij reed. Zij kwam hierdoor ten val en verwondde zich aan haar been en heup. Het slachtoffer is voor controle opgenomen in het ziekenhuis.

Westelbeers: Steentje veroorzaakt gaslek

Een klein steentje was woensdagmorgen de oorzaak van een lekkende gastank. De gastank met een inhoud van 5m³ staat bij een kampeerboerderij aan de Ontginningsweg in Westelbeers. Rond 10.30 uur kwam bij de brandweer de melding binnen dat een tankwagen gevuld met propaangas lekte. De eerste brandweerlieden zagen rond de kampeerboerderij een gasnevel hangen en besloten de vier woningen in de omgeving te ontruimen. De elektriciteit van de woningen werd afgesloten omdat er ontploffingsgevaar was. De vijf bewoners van de ontruimde woningen werden opgevangen. Toen bleek dat niet de tankauto lekte maar de vuldop van de gastank. Door de snelle uitstroom van het gas was de vuldop bevroren. Door de bevriezing kon er geen gas meer ontsnappen. De 33-jarige chauffeur van de tankauto uit Ulvenhout liep door bevriezing lichte brandwonden aan de handen op. Een specialist van een installatiebedrijf kon uiteindelijk de bevroren vuldop vervangen door een nieuwe. Toen bleek dat een klein steentje tussen de afsluitklep zat en die klep openhield. Bij het incident waren de brandweer, ambulancedienst en politie aanwezig.

Best: Politie ontdekt hennepkwekerij

De politie heeft woensdag rond 10.00 uur in een woning aan de Kanaalstraat op zolder een hennepkwekerij ontdekt. Hier zijn 132 planten aangetroffen. Deze planten en de aangetroffen apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Helmond: Fietser gewond na aanrijding

Een 49-jarige fietser uit Helmond is dinsdag rond 17.00 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Wesselmanlaan met de President Rooseveltlaan. Op genoemde kruising verleende een 49-jarige automobiliste uit Helmond hem geen voorrang toen zij over de Wesselmanlaan reed. Het slachtoffer is met vermoedelijk rugletsel opgenomen in het ziekenhuis.