Gemeente Delft Ondertekening contracten 'Hulp bij het huishouden' (Wmo) in Delft

Geachte redactie,

U bent van harte welkom bij de ondertekening van de contracten 'Hulp bij het huishouden' (Wmo). De gemeente is verheugd om haar nieuwe taak 'Hulp bij het huishouden' (Wmo) op zich te nemen samen met de aanbieders Florence, Maatzorg de werven en met Pieter van Foreest. Dick Rensen (wethouder zorg) en de aanbieders tekenen op woensdag 20 december om 10.15 uur de contracten in het Stadhuis van Delft.

Gemeenten zijn op basis van de Europese en nationale aanbestedingsregels verplicht om de contracten met verleners van hulp bij het huishouden periodiek aan te besteden. De afgelopen maanden heeft de gemeente Delft en de gemeente Middendelfland deze aanbesteding gezamenlijk uitgevoerd.

'Hulp bij het huishouden' is een nieuwe taak die gemeenten per 1 januari 2007 krijgen, door de invoering van de Wmo. Op dit moment is huishoudelijke verzorging, die wordt uitgevoerd door thuiszorginstellingen, nog onderdeel van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ).

Klanten die vanaf 1 maart 2007 hulp bij het huishouden aanvragen bij de gemeente krijgen de keuze uit de genoemde aanbieders. Florence is een nieuwe aanbieder, de overige twee boden al 'Hulp bij het huishouden' aan. Klanten die nu al thuiszorg ontvangen van een van de te contracteren aanbieders, kunnen ook in 2007 hulp bij het huishouden blijven ontvangen van hun huidige thuiszorginstelling.

Datum, tijdstip en locatie:
Woensdag 20 december, 10.15 uur in het Stadhuis, Markt 87, 2611 GS Delft

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mij via telefoonnummer (015) 260 2491.

Met vriendelijke groet,

Esther Holster
Communicatieadviseur gemeente Delft