Huislijn.nl opent aanval op Funda

Lmv

http://www.lmv.nl/

Vanaf vandaag hebben professionele makelaars de mogelijkheid om gratis hun woningaanbod te presenteren op de woningsite Huislijn.nl. Tot op heden betaalden makelaars een maandelijkse vergoeding om het woningaanbod te etaleren. Doelstelling van deze strategie is consumenten een kwalitatief goede woningsite aan te bieden die een zo compleet mogelijk aanbod presenteert. 1.300 aangesloten makelaars, een actueel aanbod van 63.000 woningen en 550.000 bezoekers per maand maken Huislijn.nl tot een groot succes. Dit succes zal met de vernieuwde strategie een grote verandering binnen de woningmarkt veroorzaken Huislijn.nl biedt hiermee een onafhankelijk alternatief voor Funda, voor makelaars, maar ook voor huizenzoekers.

Ronald Barends, directeur van Huislijn.nl:
Er is bij makelaars grote behoefte aan een professioneel alternatief. De Landelijke Makelaars Vereniging (LMV), RE/MAX, Vrijehuizenmarkt, DirectWonen, Rotsvast, Makelaarsland, iBlue en vele NVM en VBO makelaars hebben zich dan ook aangesloten bij Huislijn.nl. Zij verwachten dat er nu eindelijk een huizensite komt die zich kan meten aan Funda De monopoly positie van Funda is verleden tijd en de wurggreep waarin consumenten worden gehouden zal ook eindigen. De ontwikkelingen van Internet gaan zeer snel op dit moment. De rol van internet bij het zoeken en vinden van een woning is niet meer weg te denken. E?n van de kenmerken van internet is dat de informatie gratis is, het is een publiek domein. Huislijn.nl vindt dat het vinden van informatie gratis moet zijn, maar ook het verstrekken van informatie moet kosteloos kunnen. De succesformule van Huislijn.nl speelt hier als eerste op in en neemt daarmee een voorsprong. De consument kan kiezen uit sites met een beperkt aanbod (Funda), een compleet aanbod met zeer beperkte informatie (Woonkrant.nl, Dimo.nl) of een compleet aanbod met volledige informatie: Huislijn.nl. De reacties vanuit de markt zijn overweldigend, zowel van huizenzoekers als vanuit makelaars.

De strategie staat in groot contrast met het geen wat andere sites, zoals Woonkrant en Dimo, toepassen. Deze sites maken gebruik van de techniek van deeplinks die voor veel frustratie zorgen bij de makelaar en de huizenzoeker. De gegevens over de woning worden hierbij niet altijd correct vermeld en kunnen niet door de makelaar worden aangepast. De consument moet steeds naar een andere site om de woning te bekijken. Huislijn.nl vermijdt deze deeplinks door alle makelaars zelf gratis het aanbod op Huislijn.nl te plaatsen. De makelaar bepaalt hoe de woning wordt gepresenteerd en de consument zoekt in een groot aanbod. Huislijn.nl gaat alle huidige betaalde contracten met de makelaars omzetten naar een gratis contract. Omdat de grote landelijke A-merken Huislijn.nl hebben gevonden om te adverteren, kan Huislijn.nl als enige deze grote stap maken.

Veel woonaanbod betekent in de regel veel bezoek. Huiislijn.nl gaat zich primair richten op het aantrekken van bezoekers. En dit is precies wat de makelaar wenst. Met maandelijks 550.000 bezoekers behoort Huislijn.nl nu al tot de grootste huizensite van Nederland. De ambitie is om door te groeien naar 1.000.000 bezoekers.

Reactie LMV
Ed van de Bijl, directeur LMV:
De Landelijke Makelaars Vereniging LMV is verheugd met het initiatief van Huislijn.nl. Voor consumenten zijn twee aspecten belangrijk wanneer zij op zoek zijn naar een woning op internet. Als eerste: het aanbod moet compleet zijn, dus alle woningen van Nederland. En als tweede, het aanbod moet kwalitatief goed zijn. Dus goede, correcte vermelding van het aanbod, geen doorklikken naar andere sites en bovenal, de makelaar moet controle hebben over wat er waar wordt aangeboden. Huislijn.nl is ??n van de grootste aanbieders van woningen op Internet, op deze wijze zouden zij wel eens kunnen doorgroeien tot de grootste. Ik verwacht dat makelaars massaal gebruik gaan maken van deze unieke aanbieding. Er is in ieder geval geen beperking om het niet te doen en de consument profiteert er het meest van. Die weet de weg naar Huislijn.nl wel te vinden.

Reactie Makelaarsland
Jeroen Stoop, Directeur Makelaarsland
Makelaarsland vindt het, met name voor haar verkopers, van belang dat de door Makelaarsland aangeboden woningen optimaal vindbaar zijn op het internet. Ook speelt een goede en overzichtelijke presentatie hierbij een belangrijke rol. Makelaarsland wil daarom invloed houden op de presentatie, om haar verkopers een correcte weergave van hun woning te kunnen garanderen. Juist om die reden presenteert Makelaarsland haar woningen op kwalitatief hoogwaardige internetsites. Huislijn.nl is hier een prima voorbeeld van.

Reactie RE/MAX
Felix de Wit, Directeur RE/MAX Nederland
Dit is een schitterend aanbod van Huislijn.nl. Als onze leden, maar ook alle andere aangesloten makelaars, de discipline tonen om hun aanbod actueel te houden, is er een volwaardig alternatief voor Funda. En dat klinkt mij als muziek in de oren.

Reactie Vrijehuizenmarkt
Aad van den Berg, directeur Vrijehuizenmarkt
Huislijn.nl is voor ons een belangrijke website om onze huizen te presenteren. Wij van Vrijehuizenmarkt treden op voor onze klanten en werken met elk groot initiatief mee, het gaat tenslotte om de verkoop. Nu Huislijn.nl gratis gaat voor makelaars zullen nog meer makelaars kiezen voor Huislijn.nl en wordt er eindelijk een serieus alternatief geboden voor Funda. Voor Vrijehuizenmarkt is het belangrijk dat de site de juiste informatie presenteert van onze woningen. Huislijn.nl voldoet hier aan. Zeker nu het aanbod gratis geplaatst mag worden, zal het een nog groter succes worden.

EINDE PERSBERICHT

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Ronald Barends, directeur Huislijn.nl BV
Telefoon: 078 - 677 57 57 / 06 535 19 067
E-mail: r.barends@huislijn.nl
Internet: www.huislijn.nl
Branco 107
3315 WS Dordrecht

Ed van de Bijl, directeur Landelijke Makelaars Vereniging LMV Telefoon: 0182 - 380096 / 06-20000179

Jeroen Stoop, Directeur Makelaarsland
Telefoon: 088 200 2000

Felix de Wit, Directeur RE/MAX Nederland
Telefoon: 055 - 576 8772

Aad van den Berg, directeur Vrijehuizenmarkt
Telefoon: 020-5160325