Gemeente Delft B&W Delft wil regionale samenwerking via WFIA voortzetten

Het College van B&W stelt de Raad voor de regionale samenwerking op het gebied van internationale acquisitie via het West-Holland Foreign Investment Agency (WFIA) voort te zetten. De voortgezette samenwerking geschiedt op basis van nieuwe statuten voor de WFIA, alsmede een bijbehorend directiestatuut en bestuursovereenkomst.

Naar de mening van het college bieden de voorgestelde wijzigingen in structuur en werkwijze voldoende basis voor een beter functioneren van het WFIA. Daarbij zal het college zich inzetten om de internationale acquisitie in de toekomst op een grotere regionale schaal te gaan organiseren, waarbij ook naar Rotterdam wordt gekeken. Als de raad akkoord gaat, draagt Delft in de periode 2007 t/m 2009 E 92.117,- per jaar bij aan het WFIA. Het college stelt eveneens voor de wethouder Vuijk van Economische Zaken te laten deelnemen in de 'Raad van Portefeuillehouders' van het WFIA.

Continuering van samenwerking via het WFIA is een van de aanbevelingen uit de nota 'Aantrekken van investeringen'. Het college stelt de raad verder voor om structureel E 50.000 ter beschikking te stellen voor het aantrekken van investeerders die van strategisch belang zijn voor de economische structuur van Delft. Daarbij zoekt de stad samenwerking met andere partijen, omdat het college de ambitie heeft een internationaal acquisitieprogramma uit te voeren.

Noot voor de redactie (