Gemeente Doetinchem

Wijnbergsebrug gaat open voor verkeer


-6 december 2006-
Op 21 december 2006 wordt de nieuwe Wijnbergsebrug over de Oude IJssel in gebruik genomen. Na de ochtendspits, rond 9.00 uur, gaat de brug open voor verkeer. 's Middags wordt de brug officieel geopend.

Een select gezelschap van genodigden stapt om 15.00 uur op De Bleek aan boord van rondvaartboot `De Duffelt' uit Millingen aan de Rijn. Vandaar vaart de boot over de Oude IJssel richting Wijnbergen en passeert daarbij de Wijnbergsebrug, die daarmee officieel wordt geopend.

Wijnbergsebrug
De aanleg van de Bedrijvenweg en Wijnbergsebrug gebeurt in opdracht van de gemeente Doetinchem door de aannemerscombinatie Wijnbergen+. Dit is een samenwerkingsverband van BAM infra, HSM Steel Structures, van Oord Nederland en DHV. De uitvoering is gestart in augustus 2005 en moet eind 2006 gerealiseerd zijn.
De bouw van de Wijnbergsebrug is in mei dit jaar begonnen. De laatste maanden kreeg de brug steeds meer vorm. Als laatste werd begin oktober de 75 ton zware val (het beweegbare brugdek) van Schiedam naar Doetinchem getransporteerd en geplaatst. Daarna restte slechts de asfaltering van het wegdek.

Project Bedrijvenweg / Wijnbergsebrug
Het project Bedrijvenweg / Wijnbergsebrug voorziet in de aanleg van een nieuwe weg tussen de Terborgseweg en de Europaweg en de bouw van de Wijnbergsebrug over de Oude IJssel. Met de aanleg van de Bedrijvenweg en de Wijnbergsebrug ontstaat een directe verbinding tussen de bedrijventerreinen Wijnbergen en Verheulsweide. De Bedrijvenweg en de Wijnbergsebrug zijn noodzakelijk om de groei van het autoverkeer op te vangen en de toename van de verkeersdruk op het centrum van Doetinchem te verminderen. Het verkeer hoeft straks niet meer door het centrum te rijden om van het ene naar het andere bedrijventerrein te gaan.
Begin 2005 hebben de gemeente (opdrachtgever) en de aannemerscombinatie Wijnbergen+ (opdrachtnemer) het contract ondertekend. Tot het contract behoren het ontwerp, de realisatie en het onderhoud (voor een periode van 15 jaar) van de Bedrijvenweg en Wijnbergsebrug.