Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Politie houdt reconstructie kettingbotsing A30

Publicatiedatum: 21-12-2006 10:17:33

Arnhem/Lunteren - De verkeersongevallendienst van de politie Gelderland-Midden houdt vandaag, donderdag 21 december, een reconstructie van de kettingbotsing op de A30 bij Lunteren die dinsdagavond plaatsvond. Daartoe zullen alle betrokken wrakken weer in positie worden geplaatst zoals ze die avond door de politie werden aangetroffen. Bij het ongeval raakten zon 20 autos en twee vrachtautos betrokken en raakten zes personen gewond waarvan twee moesten worden opgenomen in het ziekenhuis.

De reconstructie heeft tot doel het onderzoek naar de toedracht te ondersteunen en te inventariseren welk voertuig waar precies heeft gestaan. De schuldvraag is daarbij (nog) niet aan de orde. Een kettingbotsing kan immers meerdere oorzaken hebben. Wel is duidelijk dat de dichte mist met een zicht van enkele tientallen meters zeker een rol heeft gespeeld.

Media
De reconstructie zal omstreeks 11.00 uur worden gehouden op het terrein van de firma Logicx/Van Amerongen aan de Boulevard Heuvelink 2B in Arnhem. Belangstellenden van de media worden in de gelegenheid gesteld daarbij aanwezig te zijn. Ook bestaat de gelegenheid tot het stellen van vragen en het maken van beeldmateriaal. Een woordvoerder van de Politie Gelderland-Midden is terplaatse. Het politieonderzoek wordt uitgevoerd door de verkeersongevallendienst van de politie Gelderland-Midden met ondersteuning van de politie Gelderland-Zuid en het Landelijk verkeersbijstandsteam van het Korps landelijke politiediensten.

Voor nadere informatie:
Politie Gelderland-Midden, stafdienst Communicatie Paul Koetsier
026-3763055

---


---

Bejaarde Nijkerkse bestolen via babbeltruc

Publicatiedatum: 21-12-2006 10:17:32

Nijkerk, De politie van Nijkerk is op zoek naar twee vrouwen die gister rond 12.20 bij een 82 jr. Nijkerkse de woning zijn binnen gelopen met een smoesje: "waar zit hier de watermeter?" De vrouw liet vervolgens de plek van de watermeter aan de ene vrouw zien terwijl de ander in de woonkamer achter bleef. Toen de twee vrouwen verdwenen waren miste de Nijkerse 80 euro uit haar portemonnaie die in de kamer in een tas zat. Signalement van de twee vrouwen: Een van hen had een Noord-Afrikaans uiterlijk, leeftijd tussen 30-35 jaar en ze droeg een lange bruine jas. De tweede was een meisje van ongeveer 12 jaar. Meer gegevens zijn er niet bekend. Kent u deze vrouwen of kunt u iets vertellen over deze zaak, bel dan met de politie in het district West-Veluwe Vallei, 0900 8844 of bel met Misdaad Anoniem 0800 7000. Tip van de politie: laat niemand zomaar je energiemeters of watermeter controleren. Vraag altijd naar een legitimatiebewijs!

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Auto Nijkerker in beslag genomen

Publicatiedatum: 21-12-2006 10:11:25

Nijkerk - De politie heeft woensdagavond de auto van een 27-jarige inwoner uit Nijkerk in beslag genomen. Agenten zagen de man omstreeks 22:00 uur over de Frieswijkstraat in Nijkerk rijden. Na controle bleek dat het voertuig niet verzekerd was. De Nijkerker bleek hier al eerder een proces-verbaal voor gekregen te hebben, maar had zijn auto nog steeds niet verzekerd. De auto van de man is in beslag genomen en hij kreeg proces-verbaal voor het onverzekerd rondrijden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Verlichtingscontrole in Wageningen

Publicatiedatum: 21-12-2006 10:11:09

Wageningen - De politie van de West-Veluwe Vallei heeft woensdagavond op verschillende plaatsen in Wageningen verlichtingscontrole uitgevoerd. De politie controleerde daarbij op het Plantsoen, De Churchillweg, De Walstraat en de Stadsbrink. In totaal werden er dertien bonnen uitgeschreven voor het niet voeren van verlichting.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Edese gewond na aanrijding

Publicatiedatum: 21-12-2006 10:10:48

Ede - Een 52-jarige Edese is woensdagmiddag in haar woonplaats gewond geraakt na een aanrijding met een personenauto. De Edese reed omstreeks 16:30 uur op haar fiets over de Heyendaal. Op de t-splitsing sloeg zij linksaf de Mariendaal in. Vermoedelijk zou de Edese een 58-jarige Edese automobilist niet voor hebben laten gaan waardoor een aanrijding ontstond. De 52-jarige vrouw raakte hierbij gewond aan haar been en liep enkele kneuzingen op. Ze is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis in Ede. De fiets raakte bij ongeval aan het voorwiel beschadigd en de auto liep aan de voorkant schade op.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Verkeerscontrole in Barneveld

Publicatiedatum: 21-12-2006 10:10:21

Barneveld - De politie van de West-Veluwe Vallei heeft woensdagmiddag tussen 13:00 uur en 14:30 uur een algemene verkeerscontrole gehouden op de Stationsweg in Barneveld. Daarbij heeft de politie in totaal negen bekeuringen uitgeschreven; zeven maal voor het niet dragen van een autogordel en tweemaal voor het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053