Siemens

Persbericht

Den Haag, donderdag 21 december 2006

Schoonheid op temperatuur de nieuwe Siemens wijnklimaatkast vinoThek

Siemens Consumer Products introduceert de nieuwe vinoTheks, de strak vormgegeven wijnklimaatkasten in twee verschillende lengte-uitvoeringen. De traploze temperatuurregeling met twee apart instelbare zones zorgt voor ideale bewaar- of serveertemperaturen voor verschillende soorten wijn. Het strakke design met de in roestvrijstaal gevatte glazen deur en past in elke omgeving. De binnenverlichting maakt de inhoud extra aantrekkelijk. Deze kast mag gezien worden.

Edele wijnen zijn temperatuurgevoelig. De serveertemperatuur maar ook de bewaartemperatuur heeft grote invloed op de smaak van de wijn. Zelfs voortreffelijke rode wijnen kunnen teleurstellen, als ze te koud worden geschonken. Te warm gedronken, zijn zelfs witte topwijnen vlak en flauw van smaak. Kenners brengen het edele vocht daarom tot op de graad nauwkeurig op temperatuur, zodat het zijn volle smaak- en geurpotentieel kan ontvouwen: rosé en jonge witte wijn bijvoorbeeld op 7 tot 8 °C, maar een heerlijke witte Bourgondiër, Port en Madeira weer op 11 tot 12 °C. En waar jonge rode wijnen het beste op 13 °C kunnen worden geserveerd, komen geur en smaak van oude, zware rode wijnen bij 18 °C weer het beste tot hun recht.

Perfect bewaard niets meer, niets minder
Het zijn dus hoge eisen waaraan een wijnvoorraadkast moet voldoen. De Siemens vinoThek bewijst met zijn traploze temperatuurregeling van 5 tot 22 °C dat het kan. Innovatieve techniek heeft het mogelijk gemaakt om in dezelfde binnenruimte twee verschillende temperaturen in te stellen. Daarnaast verschaffen drie digitale thermometers, die op de in aluminium gevatte plateaus kunnen worden aangebracht, informatie over de exacte temperatuur. De binnenverlichting in het plafond zorgt dat wijnetiketten goed leesbaar zijn, zonder dat de fles uit de kast gehaald hoeft te worden. Een actief koolstoffilter houdt dat vreemde luchtjes, die met de buitenlucht mee naar binnen zouden kunnen komen, buiten.

Het beste van het beste - en alles in grootse orde Om het depot in de fles mooi te laten bezinken kunnen sommige van de zeven plateaus schuin geplaatst worden. Ook zijn de plateaus in hoogte verstelbaar zodat er ruimte ontstaat voor decanteerkaraffen en staande flessen. Het middelste plateau van transparant veiligheidsglas is perfect geschikt om uitgelezen delicatessen bij de hand te hebben: meloen bij oude portwijn, kaviaar bij een volle champagne of leverpastei bij een heerlijke Pomerol.

Productspecificaties:
Productnaam: Siemens vinoThek
Productnummer: KS38WA40 KS30WA40
Afmetingen (B x H x D) in cm: 1,85 x 60 x 66 en 1,55 x 60 x 66 Adviesprijs: resp. 2099 en 1999
Verkrijgbaar vanaf december 2006

Voor meer informatie: www.siemens.nl/huishouden of Siemens infocentrum: 070-333 1234