Dienstenbond CNV

Sociaal plan Brilmij unaniem verworpen
21-12-2006

Op 18 december jl. hebben de leden van CNV Dienstenbond unaniem tegen het sociaal plan gestemd. Het sociaal plan wordt door de leden als te mager ervaren. Omdat het zo goed gaat met het bedrijf werd een ruimhartig sociaal plan verwacht. De vakbonden konden daarover helaas niet geen overeenstemming bereiken met Brilmij.

Ontslagvergoeding
Vooral de hoogte van de ontslagvergoeding bleek een breekpunt. CNV Dienstenbond is van mening dat de geboden ontslagvergoeding te mager is. Alle omstandigheden waren aanwezig om een hogere ontslagvergoeding op te nemen. In alle besprekingen met Brilmij werd namelijk duidelijk dat het goed gaat met het bedrijf. Er wordt enorme winst gemaakt, de omzet stijgt nog steeds en het stoppen met de lensproduktie levert het bedrijf enkele miljoenen op. Brilmij wilde echter niets weten van een hogere ontslagvergoeding. Daarmee zijn de werknemers van Brilmij het kind van de rekening van deze luxe-reorganisatie. Het feit dat het resultaat unaniem werd verworpen kwam niet als een verrassing. Ook voor CNV Dienstenbond is het voorstel van uw werkgever onacceptabel.

Sociaal statuut
Door de halsstarrige houding van Brilmij ligt er voor de medewerkers geen door de vakbonden ondertekend sociaal plan. Dat betekent dat nu voor mensen die boventallig zijn verklaard het sociaal statuut van toepassing is. Dit sociaal statuut is Brilmij overeengekomen met de Ondernemingsraad. Ondanks de te lage ontslagvergoeding geeft dit sociaal statuut wel zekerheden voor ontslagen personeel. Zo wordt er bijvoorbeeld wel uitgebreid aandacht besteed aan de begeleiding van werk naar werk. CNV Dienstenbond vindt het belangrijk dat er geïnvesteerd wordt in de begeleiding bij het vinden van een nieuwe baan.

Steun
CNV Dienstenbond betreurt het dat er geen beter resultaat voorgelegd kon worden. Middels een persbericht hebben wij daar uiting aan gegeven. Wij willen onze leden bij Brilmij bedanken voor de steun die wij hebben gekregen tijdens het onderhandelingsproces. Natuurlijk kunt u ook in de toekomst op ons rekenen. Bijvoorbeeld als het gaat om juridische dienstverlening, loopbaanadvies en financieel advies.

Heeft u nog vragen, op- en/of aanmerkingen dan kunt u contact opnemen met bestuurder Wessel Breunesse. Per telefoon, 035-6460580, en via e-mail, w.breunesse@cnvdibo.nl