Ingezonden persbericht


VNU Exhibitions lanceert nieuwe vakbeurs voor proces- én productieautomatisering

VNU Exhibitions Europe lanceert een nieuwe vakbeurs voor Industriële Automatisering / ICT: Industrie & ICT. Het is een voortzetting van de succesvolle beurs Processing & ICT die in oktober voor het eerst plaatsvond als onderdeel van De Industriële Week. Industrie & ICT wordt gehouden op 7 en 8 november 2007 in de Jaarbeurs in Utrecht, gelijktijdig met ICT & Logistiek, het platform voor supply chain management solutions.

Richtte Processing & ICT zich nog dedicated op de procesindustrie, Industrie & ICT krijgt nadrukkelijk een industriebrede opzet (proces, semi-proces én discreet). De verbreding naar Industrie & ICT sluit aan bij de marktontwikkeling. Leveranciers van industriële automatisering en ICT bedienen steeds vaker zowel de proces- als productie-industrie. Daar komt bij dat productieprocessen en managementinformatiesystemen steeds verder zullen integreren. Hierdoor ontstaat een groeimarkt voor leveranciers van industriële automatisering en ICT. Op Industrie & ICT is daarom uitgebreid aandacht voor automatiseringsstandaarden.

Verschillen
Desondanks blijven er specifieke verschillen tussen de proces, semi-proces en discrete productie. Deze verschillen komen tot uitdrukking in het uitgebreide beursomlijstende programma en de mediacampagne van Industrie & ICT. Deze worden daarom toegespitst op de verschillende industriesectoren.

Projectmanager Annette Bos van VNU Exhibitions: "In een klant-order-gestuurde industrie zijn inkoop en supply chain management van eminent belang. Wil je daar als producerende partner in de keten grip op houden dan is het stroomlijnen van je bedrijfsprocessen cruciaal. Deze basisvoorwaarde kan alleen gerealiseerd worden door de inzet van ICT en procesautomatisering. Het is ook niet voor niets dat we deze beurs in 2007 co-loceren met de vakbeurs ICT & Logistiek."

Het complementaire expositieprogramma van beide evenementen omvat:

Industrie & ICT:
Industrial ICT & ERP, Systeemintegratie, MES en proces- en productieautomatisering.

ICT & Logistiek:
RFID, Warehouse Management Systemen, Transport Management Systemen, Supply Chain Management, Automatische Identificatie Systemen, Dienstverlening en Advies, Planningssystemen.

Manuf@cturing Forum - Industrie Debat Verbindend element tussen beide evenementen wordt het 'Industrie Debat - Manuf@cturing Forum'. Dit evenement is bestemd voor CEO's, CFO's CIO's, plant- en productiemanagers van de toonaangevende industriële bedrijven in ons land. Hiermee borduurt de beursorganisatie voort op het succesvolle Executive Diner - Industriedebat "Improving Business, Industrial Excellence & IT" dat op 4 oktober plaatsvond. 75 Topbestuurders en beslissers discussieerden over de business case rondom ICT in de Industrie.

Informatie over deelname is verkrijgbaar bij: Annette Bos, tel.: 030-295 2836 of via annette.bos@vnuexhibitions.com