Ingezonden persbericht


Rackspace introduceert Invision Security Appliance voor extra netwerkbeveiliging

Intrusion detection-systeem versterkt Rackspace-beveiligingsaanbod met proactieve netwerkbescherming

Bunnik, 21 december 2006 - Rackspace Managed Hosting introduceert de Invision Security Appliance (Invision IDS). Dit intrusion detection-systeem combineert meerlaagse bescherming tegen bedreigingen en intensieve monitoring met Fanatical Support(tm). Hiermee zijn netwerkbedreigingen automatisch op te sporen. Invision IDS vormt een belangrijke aanvulling op het geïntegreerde Rackspace-beveiligingsaanbod van managed security-services en -producten.

Op basis van de ActiveWatch Monitoring Service van Invision IDS monitoren SANS-gecertificeerde beveiligingsanalisten de netwerkactiviteit. Ze voeren uitgebreide beveiligingscontroles uit om netwerkbedreigingen, zoals wormen, trojans, botnets en indringers, real-time op te sporen. Op basis van duizenden signatures en geavanceerde scanmogelijkheden blokkeert Invision IDS netwerkaanvallen automatisch. De oplossing scant binnenkomend verkeer op signatures die alleen voor de betreffende omgeving een bedreiging vormen. Zo blijft het aantal valse meldingen tot een minimum beperkt.

"Invision IDS van Rackspace biedt een beveiligingsniveau dat met hardware alleen niet haalbaar is", zegt Spencer Nassar, Vice-President Ontwikkeling en Services van Bones in Motion. "De beveiligingsspecialisten van Rackspace en de hoogwaardige systemen identificeren alleen bedreigingen die aandacht vereisen. De oplossing voorkomt valse meldingen die kostbare tijd en middelen van organisaties in beslag nemen."

Invision IDS onderzoekt de correlatie tussen bedreigingen en kwetsbaarheden van de host. De oplossing spoort complexe aanvalspatronen op door het on-demand scannen van kwetsbaarheden en netwerktopologie. Invision IDS voert duizenden controles uit op kwetsbaarheden om bedreigingen op te sporen en weg te nemen. De oplossing is volledig te integreren met firewalls, waardoor kwetsbaar verkeer tijdig te blokkeren is. Bovendien zorgt de uitgebreide compliance-rapportage van Invision IDS ervoor dat belangrijke gegevens zes maanden behouden blijven. Zo zijn bedrijven ervan verzekerd dat ze werken volgens wet- en regelgeving op beveiligingsgebied, zoals de Health Insurance Portability and Accountability Act (HIPAA), PCI Data Security Standard (PCI) en Sarbanes-Oxley (SOX).

"Klanten houden zich niet alleen bezig met netwerkbedreigingen en beveiligingsplannen, maar hebben ook te maken met verschillende beveiligingsregels, zoals die van SOX", zegt Lew Moorman, Senior Vice-President Bedrijfsstrategie en Productontwikkeling van Rackspace. "Als managed security-partner garanderen we het hoogst haalbare beveiligingsniveau voor klantdata en volgen we de netwerkactiviteit nauwgezet. Zo voldoen we aan de hoge klanteisen op compliance- en rapportagegebied."

Rackspace werkt samen met Alert Logic, een leverancier van on-demand oplossingen voor netwerkbeveiliging. Samen bieden de bedrijven de Invision Security Appliance als een volledig geïntegreerde component van het managed security-portfolio van Rackspace. Rackspace voorziet zijn managed hosting-klanten ook van afgestemde patching, oplossingen tegen Distributed Denial of Service-aanvallen, beheerde back-up, firewalls en virtual private networks. Bovendien biedt Rackspace gerichte programma's voor risicobeoordeling en beveiligingsadvies.

Over Rackspace
Rackspace is gevestigd in de VS en heeft een Europees hoofdkantoor in Londen. De onderneming biedt producten en diensten op het vlak van managed hosting. Rackspace telt meer dan 10.000 klanten wereldwijd, waarvan ruim 2.500 in Europa. Door zijn focus, service en specialisatie is Rackspace inmiddels het snelst groeiende hosting-bedrijf van Europa. Het bedrijf onderscheidt zich met intensieve dienstverlening onder de noemer 'Fanatical Support(tm)'. Medewerkers van Rackspace zijn 24 uur per dag en zeven dagen per week beschikbaar en reageren direct op klantverzoeken. Door hun hoge opleiding en ervaring zijn ze uitstekend in staat om complexe hosting-omgevingen te ondersteunen. Naast de inzet van deze specialisten biedt Rackspace telefonische ondersteuning en toegang tot een online kennisbank. Tevens geeft Rackspace een unieke Zero Downtime-garantie. Het bedrijf is in Europa een van de zes Microsoft Gold Certified Partners en de enige Redhat Advanced Hosting Partner.