Heijmans N.V.

21 december 2006
HEIJMANS EN VSL SLUITEN LICENTIEOVEREENKOMST

s-Hertogenbosch Heijmans Beton- & Waterbouw en VSL International Ltd. te Bern Zwitserland zijn per 1 januari 2007 een licentieovereenkomst overeengekomen voor het toepassen van voorspansystemen voor betonconstructies, verankeringssystemen voor grondkeringen, tuikabels, opleggingen en voegovergangen. De licentie geeft Heijmans de exclusiviteit voor toepassing van bovenstaande VSL-producten en activiteiten in Nederland.

De spansystemen, opleggingen en voegovergangen passen goed bij de huidige activiteiten in de beton- & waterbouw, zoals bijvoorbeeld bij de bouw van de in-situ viaducten bij het project A2 Eindhoven. De producten kunnen daarnaast goed worden toegepast in de bouw en industrie. De activiteiten worden geïntegreerd met de afdeling Verplaatsingstechnieken van Beton- & Waterbouw, vanaf heden Span- & Verplaatsingstechnieken. De afdeling staat onder leiding van Ronald Klaassen.

VSL International Ltd. is een wereldwijd opererende onderneming met een omzet van circa 250 miljoen per jaar. De omzet van VSL Benelux in 2006 bedraagt naar verwachting circa 2 miljoen. De huidige acht medewerkers van de in Nederland opererende dochteronderneming van VSL Benelux BV komen per 1 januari 2007 bij Heijmans Beton- & Waterbouw BV in dienst.