Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 16 oktober 2006

Comeback HBW indrukwekkend

Het Kennemer Sportcenter is dit jaar weer decor voor de Haarlem Basketball Week (HBW). Na enkele jaren van afwezigheid maakt het topsportevenement dat internationaal gekarakteriseerd wordt als 'Europe's finest basketball tournament' haar doorstart. Maar liefst acht topteams uit zes verschillende landen nemen dit jaar deel aan de HBW.

Quilmes Mar del Plata, één van de favorieten, neemt deel namens het land van Olympisch kampioen Argentinië. Na het succes van clubteam Maccabi Tel Aviv is het nu de beurt aan het Israëlisch nationale team om zich te bewijzen. Daarnaast strijden ook GEZIRA Sports Club (Egypte), BCI Edge (USA) en Soles Mexicali (Mexico) om de felbegeerde titel. De Nederlandse top is aanwezig in de vorm van EiffelTowers (Den Bosch), Omniworld (Almere) en de Hanzevast Capitals (Groningen).

In tegenstelling tot voorgaande jaren komen de publiekstrekkers al in de eerste helft van de HBW in actie. Omniworld heeft de eer aan te treden tegen het Amerikaanse BCI Edge in de openingswedstrijd van 22 december. Dagelijks zullen er twee wedstrijden worden gespeeld met als climax de HBW finale op 30 december.

Dit jaar wordt de HBW georganiseerd door het organisatie comité en nieuwkomer sport business en management bureau 24Lead. Beide partijen doen er alles aan om de HBW nieuw leven in te blazen en terug op de kaart te zetten.

Met de terugkeer van de HBW, keert ook Frank Voskuilen terug als toernooidirecteur. Hij is verheugd over de terugkeer van het evenement: 'Haarlem krijgt dankzij het gemeente bestuur en de provincie nogmaals de kans om te laten zien dat het een internationaal sportevenement van dit niveau waard is'.

Bezoekers bestellen tickets dit jaar via www.Basketballweek.nl . Op de website is het voor het eerst bij de HBW mogelijk zelf uw zitplaats naar keuze te selecteren.



Ingezonden persbericht