Ingezonden persbericht


Persbericht
23 november 2006

Uruzgan.FM On Tour in Afghanistan

Annemieke viert de feestdagen met de Nederlandse troepen

DJ Annemieke Schollaardt en haar team van Uruzgan.FM gaan in december naar Afghanistan. Het populaire radioprogramma van de Wereldomroep en 3FM voor militairen die zijn uitgezonden, zal van 22 december tot en met 1 januari live worden uitgezonden vanaf de militaire bases Kandahar en Tarin Kowt.

Van 22 tot en met 26 december komen de uitzendingen direct van de luchtmachtbasis Kandahar. Van 28 december tot en met Nieuwjaarsdag gaat het programma de lucht in vanaf Kamp Holland, in Tarin Kowt.

Uruzgan.FM

Uruzgan.FM is bedoeld als brug tussen het thuisfront en de militairen en is een initiatief van 3FM en de Wereldomroep. Het programma is in Afghanistan te beluisteren via de zender 3FM, powered by de Wereldomroep, die 24 uur per dag de reguliere programmering van 3FM en twee edities van het Wereldomroep-programma Nieuwslijn uitzendt. Uruzgan.FM duurt een uur en is elke dag om 16.00 uur Nederlandse tijd te horen in de vier Nederlandse militaire kampen in Afghanistan. 3FM DJ Annemieke Schollaardt(TROS) presenteert het programma. Uruzgan.FM brengt een mix van muziek, entertainment en informatie voor uitgezonden militairen en voor het thuisfront. Het programma is ook te beluisteren via de website www.uruzgan.fm en via 17 lokale omroepen in Nederland, nabij kazerneplaatsen.

"Sinds augustus zijn we nauw betrokken bij de militairen en de achtergebleven familie in Nederland", zegt Annemieke Schollaardt, dj van Uruzgan.FM. "De militairen kunnen tijdens de feestdagen meer dan anders worden geconfronteerd met de heftige situatie waarin ze verkeren, ver van huis. Daarom willen wij de militairen juist dan een hart onder de riem steken. En natuurlijk gaan we er een feest van maken".

Sinds de start op 8 augustus 2006 is Uruzgan.FM een succes. Via de website, sms, telefoon en directe verbindingen met de vier bases komen dagelijks honderden reacties binnen. Ook het thuisfront weet Uruzgan.FM uitstekend te vinden, waarmee het programma een brug weet te slaan tussen Nederland en Afghanistan.

Requests
Requests spelen een belangrijke rol in het programma. Militairen in Uruzgan en thuisblijvers kunnen platen aanvragen en berichten achterlaten via www.uruzgan.fm. Reageren kan per e-mail annemieke@uruzgan.fm en vanuit Nederland met SMS 3333 (beginnen met het woord "URUZGAN", dan een spatie, daarna de tekst en verzenden naar 3333). Bovendien kan het thuisfront in Nederland tijdens de uitzending reageren via telefoonnummer 0909-8848 (E 0,20/per minuut). Op de site www.uruzgan.fm is steeds de laatste uitzending te horen en te downloaden.