Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Nederlandstalige ska / reggaeband Luie Hond in de Melkweg

Nederlandse ska/reggae met een knipoog

Melkweg ? vrijdag 22 december ? 21:30 uur ? 10,00 + lidm.

Luie Hond, de Nederlandstalige ska / reggaeband met een knipoog, is weer terug in de Melkweg. En ze brengen `Met Liefde'mee, hét album dat op de afgelopen editie van Lowlands het meest verkocht is. Doel van de heren is een positieve vibe over te brengen op de luisteraar. Iets dat ze, muzikaal bijgestaan door de Jeugd van Tegenwoordig, met hun eerste singel `Poes In De Playboy', zeker gelukt is. De beste en leukste Nederlandse reggaeliedjes sinds Doe Maar!

Liefde voor reggae inspireerde de muzikanten om in 1997 Luie Hond op te richten. Verder wilden de heren er hun passie voor ­ in volstrekt willekeurige volgorde ­ dames, zon, country en vrienden in botvieren. Het instrumentarium bestond uit een prettig ratjetoe van vooral akoetsiche instrumenten. Luie Hond bewees bovendien dat je een virtuoos op een oer- Hollandse emmer of een authentiek pak hagelslag kon zijn. In 1999 werd de band opgemerkt door zangeres Ilse de Lange, wat regelmatig een plaats in haar voorprogramma heeft opgeleverd. Daarnaast werden talloze clubhuizen, zalen en festivals door Luie Hond platgespeeld. Zo schitterden ze op Lowlands, Noorderslag en Paaspop en deden ze sessies bij verschillende radiostations waaronder Radio 2 en 3FM. Door de jaren heen brachten ze enkele singels uit, waarna in 2004 het debuutalbum `Hier is... 'uitkwam met daarop de megakrakers `Nummertje', `Groupie op mijn stoepie'en `De Bons gekregen'.

De band mag dan wel Luie Hond heten, te beroerd om hard te werken zijn de mannen allerminst. Integendeel. En dat geldt anno 2006 meer dan ooit. Met hun nieuwe album `Met Liefde'hebben ze alles uit de kast gehaald om een onweerstaanbare cocktail van verschillende soorten reggae te presenteren, op smaak gebracht met scheutjes pop en rock. Het resultaat: een spannend en groovend geluid waarmee je je binnen de kortste keren op een zonnig wit strand waant.



Ingezonden persbericht