Ingezonden persbericht


Drachten, 14 december 2006

P E R S B E R I C H T Religie/levensbeschouwing/agenda/lezingen

Conferentie 'Go for gold, go for God' in Drachten

'Wat is een leven zonder roeping?'

Go for gold, go for God

Als je gelooft, dan ben je nieuw, levendig en aanstekelijk. David de Vos, twintiger en auteur van 'Help ik ben geroepen' laat dat zien op de conferentie 'Go for gold, go for God'. Vrijdag 22 december in gebouw Rehoboth, Brouwerssingel 3 te Drachten, aanvang 20.00 uur.

De conferentie sluit aan op een grootschalige open lucht campagne van David de Vos en vijf vrienden, van 11 tot 18 december in Umuahia, Nigeria, om mensen te winnen voor Jezus en voor zieken te bidden.

Jong
De avond is een initiatief van de Stichting De Geopende Deur te Drachten. 'David de Vos is een vurige en gepassioneerde spreker met een aanstekelijk enthousiasme over de kracht van God. Zijn hart brand van verlangen om voor Jezus te gaan en te doen wat Hij vraagt. Wat is een leven zonder roeping?' David gaf zijn leven aan Jezus toen hij negen jaar was. Op zijn twaalfde ervoer hij de kracht van de Heilige Geest. Op zijn zestiende besloot hij naar de bijbelschool te gaan. Hier leerde hij God beter kennen. David ontdekte de roeping op zijn leven steeds beter door veel tijd met God door te brengen. Na afronding van de bijbelschool kwam het leven van David in een stroomversnelling. Eerst sprak hij zo hier en daar, nu krijgt hij een veelvoud aan uitnodigingen voor spreekbeurten in binnen- en buitenland. David ziet hoe mensen nieuw leven ontvangen door het proclameren van Gods koninkrijk. In de afgelopen jaren heeft David veel mensen een toewijding aan Jezus zien maken. Vooral in het buitenland ziet hij veel mensen tot Jezus komen en genezing ontvangen.

Boekje
Uitdagend is zijn boekje 'Help ik ben geroepen!'. David de Vos: 'Al een tijdje terug viel mij op dat het vaak oude mensen zijn die boeken schrijven. Tijdens deze gedachte kreeg ik de indruk dat God mij uitdaagde om zelf als jong persoon een boek te schrijven. Toen ik eenmaal begon was het God die mij bemoedigde door te gaan. Met veel hulp van de mensen om mij heen is het gelukt en is het dan zover, het boekje is uit! In het boekje deel ik mijn hart over de roeping die God heeft voor ons mensen. We moeten deze niet laten liggen maar, we moeten onze verantwoordelijkheid oppakken en doen wat God van ons verlangt. Het doen is een reis waarin lang niet alles goed gaat, maar één ding belangrijk is: je bent gewillig!'

Go and Tell
Samen met zijn vrouw Joyce startte David de Stichting Go and Tell. Deze organisastie richt zich op het wereldwijd verspreiden en proclameren van het evangelie in navolging van Jezus. De stichting doet dit onder andere door trainingen in evangelisatie en gebed voor zieken. De jonge oprichters verlangen een uitdagende rol te hebben in de levens van mensen, vooral jongeren.

Organisatie: www.geopendedeur.nl, mailadres info@geopendedeur.nl of telefoon 0512-302851 (Cornelia Woldman).

Noot voor de pers/Persinlichtingen:

Stichting De Geopende Deur, Jannie Kijlstra, 06 - 203 98 058, jannie@ktdrachten.nl

Stichting Go and Tell, Bezembinder 12, 2de verdieping, 3861 SL Nijkerk, tel 033-2465168, fax 033-2465381, info@goandtell.nl, www.goandtell.nl

---- --