Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam 19 december

Titelverdediger terug bij Haarlem Basketball Week

Onlangs moest het Egyptische team wegens politieke redenen haar deelname aan de Haarlem Basketball Week (HBW) afzeggen. Al snel gaf een tweede Mexicaans team te kennen ter vervanging aan te willen treden. Mondeling stond deelname van het 2e Mexicaanse team vast, maar tot ondertekening van het contract is het niet gekomen. De Haarlem Basketball Week moest opnieuw op zoek naar een geschikte achtste deelnemer. De Amsterdam Astronauts, winnaar uit het verleden, bleek de geschikte kandidaat.

Oorspronkelijk stond er op de 23ste een wedstrijd gepland in de reguliere competitie tussen Leiden en de Astronauts. Desondanks heeft het bestuur van de Astronauts besloten deel te nemen aan de HBW gezien de belangen van het toernooi voor basketballend Nederland. Hiermee is de terugkeer van de titelverdediger een feit.

Op 22 december treden de Amsterdam Astronauts in de eerste wedstrijd aan tegen BCI Edge (USA). Daarnaast nemen zij het op tegen Soles Mexicali (Mex) en Omniworld (Almere).

Reden van afzegging van het 2e Mexicaanse team was het bericht uit Zuid-Amerika aan toernooidirecteur, Frank Voskuilen van afgelopen week. Er werd medegedeeld dat de verantwoordelijke contactpersoon uit Mexico de afspraken niet definitief kon maken wegens ziekenhuisopname.