Gemeente IJsselstein


Wonen, werken en leren » Kunst en cultuur

Kerst bij het Stadsmuseum

Datum: dinsdag 19 december 2006
Kerstconcert en kerstworkshop bij het Stadsmuseum

Tweede Kerstdag, concert in Kasteeltoren
Zowel Kasteeltoren als Stadsmuseum zijn open op Tweede Kerstdag van 13 tot 17 uur. Oude tijden herleven in de Kasteeltoren: zoals vroeger rondreizende muzikanten de kasteelbewoners op donkere wintermiddagen vermaakten met zang en spel, zo kunt u op 2e Kerstdag luisteren naar sopraan Heleen Meijer en klavecinist Andrew Clark. Zij brengen een feestelijk programma van middeleeuwse kerstliederen, minneliederen uit Nederland en Frankrijk, en Italiaanse en Engelse barok aria's van onder meer Caccini, Monteverdi, Händel en Purcell. Het concert vindt plaats om 13.30, 14.30, 15.30 en 16.30 uur. Kosten: volwassenen EUR 5,00 vriend /MJK/kind EUR 3,50, tot 4 jaar gratis, incl toegang toren en museum.
Kerstworkshop: Driekoningen uit het Oosten.
Op woensdag 3 januari vindt van 14 tot 16 uur een workshop plaats voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Met gemengde technieken (schilderen, collage) gaan de kinderen deze middag aan de slag met het thema Driekoningen uit het Oosten. Kosten EUR 5,00.
Vrijdag 22 december tot 20.00 uur
Stadsmuseum is tijdens Verlicht IJsselstein extra open op vrijdagavond 22 december tot 20.00 uur. Tot en met 21 januari kunt u nog de bijzondere schilderijen in de Romantische traditie bekijken, aansluitend bij het Panorama Rivierenland. Ook zijn er speciale speurtochten voor kinderen en volwassenen. In de tentoonstelling `Achter de Muziek aan' is veel te zien, te luisteren en te beleven met diverse doe dingen voor iedereen.
Reserveren
Reserveren voor concert Tweede Kerstdag en/of de workshop Driekoningen tijdens openingstijden van het Stadsmuseum, telefoon 030-6886800

Adresgegevens
Stadsmuseum, Walkade 2, IJsselstein
Kasteeeltoren, Kronenburgplantsoen 9, IJsselstein