Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Naarden, 20 december 2006

Wham met 'Last Christmas' blijft favoriete kerstnummer

Luisteraars Sky Radio 101 FM stemmen massaal voor Christmas Top 50

Luisteraars van Sky Radio 101 FM hebben de afgelopen weken kunnen stemmen op hun ultieme kerstplaat. De 50 populairste kersthits zijn opgenomen in de Christmas Top 50. 'Last Christmas' van Wham blijkt nog steeds de favoriete kerstplaat van de luisteraars. Deze kersthit uit 1984 staat dit jaar, net als vorig jaar, op nummer één. Op vrijdag 22 december zendt Sky Radio 101 FM vanaf 14 uur de Christmas Top 50 uit. Op eerste kerstdag is vanaf 15 uur de herhaling op het radiostation te beluisteren.

De Top 50

Op www.skyradio.nl stond een keuzelijst van nummers waar de luisteraars op konden stemmen. Luisteraars hebben zelf ook suggesties gedaan. Favoriet Wham wordt gevolgd door Mariah Carey met 'All I Want For Christmas'. Zij is dit jaar gestegen van nummer 3 naar nummer 2. Band Aid met 'Do They Know It's Christmas' is gedaald van de tweede naar de derde plaats.

Nieuwe Kersthits

Naast de bekende kerstnummers is er dit jaar ook een aantal nieuwe kersthits de Christmas Top 50 binnengekomen. Bianca Ryan met 'Why Couldn't It Be Christmas Everyday' is het enige echte nieuwe kerstnummer in de Top 50 en staat op nummer 35. Daarnaast zijn er enkele nieuwe covers verschenen. Zo staat Katie Melua nieuw op nummer 20 met een cover van 'Have Yourself A Merry Little Christmas'. Kelly Clarkson komt binnen op nummer 30 met 'Grown-up Christmas List' en ook Michael Bublé staat nieuw in de lijst op nummer 42 met 'White Christmas'.

Music Director Frans van Dun: "Je ziet dat de favorieten van de luisteraars toch blijven bestaan uit de bekende kerstklassiekers. De kans is heel klein dat je als artiest een nieuwe kersthit scoort. Een kerstplaat heeft duidelijk tijd nodig. Gelukkig kunnen we ook dit jaar weer wat nieuw kerstmateriaal begroeten. De kerstnummers van onder anderen Bianca Ryan, Katie Melua en Michael Bublé kunnen best blijvertjes worden."

Programmering

De Christmas Top 50 wordt op 22 december vanaf 14 uur uitgezonden wordt. Op eerste kerstdag wordt de lijst herhaald vanaf 15.00 uur.

1911b31.gif

Sky Radio 101 FM

Sky Radio 101 FM is de non-stop muziekzender van Nederland zonder dj's met elk uur nieuws, weer en verkeersinformatie. In december staat Sky Radio 101 FM geheel in het teken van Kerst als The Christmas Station. Sky Radio 101 FM is in heel Nederland in de ether te ontvangen tussen 101.0 FM en 101.9 FM, overal op de kabel, via internet en via Digitenne.