Gemeente Delft

Ondertekening convenant sportpark Brasserskade

Vrijdag 22 december ondertekenen de vertegenwoordigers van de verenigingen van het sportpark Brasserskade en de gemeente een convenant. Het gaat over de aanpak van het sportpark Brasserskade. In 2005 heeft de gemeente Delft het initiatief genomen om, samen met de 11 gevestigde verenigingen en Squashschool Delft, een visie te ontwikkelen voor de modernisering van het sportpark. De visie is nu gezamenlijk ontwikkeld en heeft geleid tot een pakket maatregelen.

In het convenant staan acht te nemen maatregelen: renovatie atletiekbaan AV'40 in 2007, het omzetten van 5 voetbalvelden in kunstgrasvelden in 2008, realiseren van eigenstandige plek voor de golfsport in 2008. In 2009 en 2010 worden de sociale veiligheid, het parkeerveld aan de Sportring, de parkeergelegenheid en bereikbaarheid van bij vereniging Midi aangepakt. De bouw van een nieuwe groenpost en de renovatie van het rioleringssysteem worden tegelijkertijd met de herinrichting van het sportpark aangepakt.

In het convenant stellen de gemeente Delft en de verenigingen afspraken vast over de aanpak van het park. De gebruikers van de sporthal worden nauw betrokken tijdens dit proces en in het convenant zijn goede beheerafspraken over de sporthal. De klankbordgroep die in 2005 in het leven is geroepen, blijft gedurende uitvoering van de plannen bij elkaar komen om ontwikkelingen te bespreken.

De nota ontwikkelingsvisie sportpark Brasserskade wordt 9 januari in de commissie WIJZO besproken en voorgelegd aan de gemeenteraad op 25 januari ter vaststelling.

Noot voor de redactie (