Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Politievoertuig betrokken bij ongeval

Publicatiedatum: 22-12-2006 9:53:17

Ede In de vroege ochtend van vrijdag 22 december is een politievoertuig betrokken geraakt bij een verkeersongeval op de Doctor Willem Dreeslaan in Ede. Het ongeval vond omstreeks 04.50 uur plaats op de kruising nabij de op- en afrit van de A12. De politieman die als bijrijder in het voertuig zat heeft een lichte verwonding opgelopen aan zijn hoofd. Verder raakt niemand gewond.

Het politievoertuig was onderweg naar een melding van inbraak in Lunteren en reed over de Dr. W. Dreeslaan, komende uit de richting van Wageningen. De 38-jarige politieman reed vermoedelijk bij rood licht het kruispunt op. Op hetzelfde moment kwam een vrachtauto, met daarin een 50-jarige bestuurder uit Arnhem, over de afrit aangereden. De trucker wilde op het kruispunt linksaf slaan richting Wageningen en reed vermoedelijk door groen licht. Hierdoor ontstond tussen beiden een aanrijding. Beide voertuigen zijn aanzienlijk beschadigd.

Voor technisch onderzoek en het ruimen van de voertuigen is het kruispunt en daarmee ook de op- en afrit tot 07.45 uur afgesloten geweest.

voor nadere informatie:
politie Gelderland-Midden
Marije Wisselink (piket)
026 352 4315