Politie Hollands Midden

Datum: 22 december 2006


---
Sassenheim Diefstal kerstballen

De politie heeft vrijdag 22 december rond 01.50 uur een 28 jarige Hillegommer aangehouden op verdenking van diefstal van enkele kerstballen. Een getuige zag hoe een persoon kerstballen stalen uit een kerstboom aan de Hoofdstraat. De verdachte was hierna met een aantal anderen weggereden in een auto. De bestuurder werd op de Westelijke Randweg staande gehouden en gecontroleerd. Bij de verdachte werden negen kerstballen, een conifeer en een rieten mand aangetroffen. De goederen zijn in beslag genomen.

Leiden Bekeuringen na baldadigheid

De politie heeft vrijdagnacht, 22 december, na een melding twee Leidenaren van 18 jaar bekeurd wegens baldadigheid. Een getuige had gezien dat de twee jongens uit twee 45 km wagentjes op de Sint Jorissteeg stapten. Een van de wagentjes hadden ze vervolgens op de weg geduwd. De verdachten werden na een korte achtervolging door agenten aangehouden. De wagentjes, driewielers, zijn eigendom van een horecagelegenheid op de Sint Jorissteeg.

Leiden Aanhoudingen na mishandeling De politie van Leiden heeft op donderdagavond, rond 21.50 uur, op de Kamerlingh Onnesplein twee mannen aangehouden nadat zij twee mannen en een vrouw hadden mishandeld. De man en de vrouw, een 18 jarige Goudse en een 24 jarige Leidenaar, liepen in de richting van het station Lammenschans toen er door de twee verdachten naar hen geroepen werd. De twee verdachten, een 30 jarige man uit Leiderdorp en een 17 jarige jongen uit Leiden, liepen de man en de vrouw tegemoet. De vier kregen door een uitspraak van een van de mannen ruzie met elkaar waarna de Leiderdorper de 24 jarige Leidenaar met de vuist in het gezicht sloeg. Ook de 17 jarige gaf de 24 jarige een klap in het gezicht, hij sloeg ook de vrouw in het gezicht en op het achterhoofd. Een langsrijdende automobilist, een 53 jarige man uit Leiden, zag het tafereel en ging erop af. Hij wilde de vier uit elkaar halen waarbij hij zelf ook een klap moest incasseren van de 17 jarige. Zowel de 53 jarige Leidenaar als de man en zijn vriendin deden aangifte tegen de verdachten. De verdachten konden door de politie in de kraag worden gevat. De twee bleken behoorlijk onder invloed te zijn en konden hun roes uitslapen op het politiebureau. Tegen de twee wordt proces-verbaal opgemaakt.

Leiden Aanhouding na mishandeling De politie heeft op vrijdag 22 december, rond 03.40 uur, een 34 jarige Leidenaar aangehouden nadat hij een man uit Leiden (leeftijd onbekend) een paar klappen in het gezicht had gegeven. De Leidenaar deed aangifte bij de politie. Hij had klappen gekregen nadat hij de verdachte tot stilte had gemaand. De Leidenaar liep op dat moment naar huis en de verdachte fietste luid schreeuwend langs hem over de Lage Rijndijk. Op de vraag of het wat zachter kon, kreeg de Leidenaar een paar klappen. De Leidenaar kon een signalement van de verdachte geven waarop de agenten de verdachte in zijn woning hebben kunnen aanhouden. De verdachte is op het bureau ingesloten.

Alphen aan den Rijn Voetganger geschept Een 78 jarige inwoonster van Alphen aan den Rijn is gewond geraakt nadat zij door een auto geschept is. De vrouw stak op vrijdag 21 december, rond 17.00 uur, de President Kennedylaan over. Een automobilist, een 49 jarige inwoner uit dezelfde plaats, had de overstekende vrouw niet gezien en reed haar aan. De vrouw is met onbekend letsel overgebracht naar het Rijnlands Ziekenhuis. De verkeersdienst van Politie Hollands Midden heeft een onderzoek ingesteld omdat het niet duidelijk werd hoe het ongeluk heeft kunnen ontstaan.

Alphen aan den Rijn Snorfietser aangehouden wegens rijden onder invloed Een 47 jarige man uit Alphen aan den Rijn is op donderdag 21 december, rond 22.45 uur, gewond geraakt nadat hij met zijn bromfiets onderuit is gegaan op de Eikenlaan. Een automobiliste zag dat de man gevallen was en belde de politie. De politie heeft de man laten blazen. De uitslag van de blaastest was een F, wat betekent dat de man vermoedelijk een hoog percentage alcohol in zijn bloed had. Om dit met zekerheid vast te kunnen stellen is in het ziekenhuis bloed afgenomen. De uitslag van de bloedproef laat een aantal weken op zich wachten. De man is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen, waaronder een hoofdwond, behandeld.

De man verklaarde dat hij een kerstborrel had gehad op zijn werk en dat hij daarna op zijn bromfiets naar huis wilde rijden. Doordat de man beschonken was is hij gevallen. De politie adviseert bij dergelijke borrels ervoor te zorgen dat vervoer geregeld is. Pak het openbaar vervoer of regel een BOB zodat ongelukken kunnen worden voorkomen.

Waddinxveen Aanhoudingen na diefstal in school

Terwijl er donderdagavond, 21 december, op de begane grond een schoolfeest aan De Dreef aan de gang was probeerden drie inbrekers op de eerste etage hun slag te slaan en een beamer te stelen. Twee verdachten, Boskopers van 21 en 22 jaar, werden echter door medewerkers van de school aangehouden. Een medewerker hoorde gerommel op de eerste etage en nam met vier collega's poolshoogte. In een lokaal zagen zij drie mannen die bezig waren de beamer te stelen. Door een medewerker te trappen wisten de drie mannen in eerste instantie het lokaal uit te rennen. Een verdachte dacht via een klapdeur weg te komen, echter de deur klapte voor hem niet naar de goede kant open. Met een smak kwam hij tegen de deur waardoor het glas sneuvelde. Hij werd vervolgens aangehouden. De twee andere verdachten waren inmiddels een ander lokaal in gerend. Een andere medewerker trof hen daar aan en probeerde beide mannen tegen te houden. De medewerker wist hierbij een schop te ontwijken. Doordat één van de verdachten zich hevig begon te verzetten kon de derde verdachte uiteindelijk ontkomen. Na een worsteling wist de medewerker de verdachte onder controle te houden. Naar later bleek was een raam op de eerste etage opengebroken om de school binnen te komen. Vermoedelijk heeft de derde verdachte de school via dit raam verlaten. De politie doet verder onderzoek en verwacht binnenkort ook de derde verdachte aan te houden.

Zevenhuizen Verkeerscontrole

De politie heeft donderdag 21 december gedurende de avondspits, tussen 17.00 en 18.00 uur, een verkeerscontrole gehouden op de Bredeweg. Bij de afslag A12 (Zevenhuizen-Moerkapelle / Waddinxveen) in de richting Utrecht sloegen negen bestuurders onderaan de afslag linksaf richting Waddinxveen, terwijl dat tijdelijk niet is toegestaan. Rond het middaguur werd daar eveneens gecontroleerd. Zeventien bestuurder kregen een bekeuring, evenals de andere negen bestuurders.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --