Aanhoudingen na diefstal in school

Beamer het doelwit

Waddinxveen, 22-12-2006 o Terwijl er donderdagavond, 21 december, op de begane grond een schoolfeest aan De Dreef aan de gang was probeerden drie inbrekers op de eerste etage hun slag te slaan en een beamer te stelen.

Twee verdachten, Boskopers van 21 en 22 jaar, werden echter door medewerkers van de school aangehouden. Een medewerker hoorde gerommel op de eerste etage en nam met vier collegas poolshoogte. In een lokaal zagen zij drie mannen die bezig waren de beamer te stelen. Door een medewerker te trappen wisten de drie mannen in eerste instantie het lokaal uit te rennen. Een verdachte dacht via een klapdeur weg te komen, echter de deur klapte voor hem niet naar de goede kant open. Met een smak kwam hij tegen de deur waardoor het glas sneuvelde. Hij werd vervolgens aangehouden.

De twee andere verdachten waren inmiddels een ander lokaal in gerend. Een andere medewerker trof hen daar aan en probeerde beide mannen tegen te houden. De medewerker wist hierbij een schop te ontwijken. Doordat één van de verdachten zich hevig begon te verzetten kon de derde verdachte uiteindelijk ontkomen. Na een worsteling wist de medewerker de verdachte onder controle te houden. Naar later bleek was een raam op de eerste etage opengebroken om de school binnen te komen. Vermoedelijk heeft de derde verdachte de school via dit raam verlaten. De politie doet verder onderzoek en verwacht binnenkort ook de derde verdachte aan te houden.