Gemeente Roermond

Nieuwjaarspakket voor inwoners nieuwe gemeente Roermond

In het laatste weekend van december 2006 ontvangen de inwoners van de huidige gemeenten Roermond en Swalmen een Nieuwjaarspakket in hun brievenbus van de nieuwe gemeente Roermond, die per 1 januari 2007 een feit is. De enveloppe is gevuld met een nieuwe stadsplattegrond, een kleurenbrochure en een insteekkaart met praktische informatie.

Door de samenvoeging van Roermond en Swalmen wordt het grondgebied van de nieuwe gemeente omvangrijker. Vandaar dat een nieuwe kaart is gemaakt. De brochure stelt de nieuwe gemeente in al haar facetten voor; van toerisme tot economie, van cultuur tot woningbouw en van een klein stukje geschiedenis tot de bevolkingsopbouw op dit moment. De teksten zijn verfraaid met prachtige kleurenfoto's, die de schoonheid en het bruisende karakter van de nieuwe gemeente weerspiegelen. De insteekkaart kan worden opgehangen en bevat informatie over onder andere openingstijden en belangrijke telefoonnummers.

Het is de bedoeling dat dit Nieuwjaarspakket de inwoners van de nieuwe gemeente nader tot elkaar brengt en hen vertelt over de buren van weleer. De wens wordt uitgesproken dat iedereen trots wordt op de nieuwe gemeente waarin hij of zij woont, en dat men samen in alle verscheidenheid de toekomst tegemoet treedt. Mochten er onvolledigheden in de stadsplattegrond staan, dan stelt de gemeente het op prijs wanneer deze worden doorgegeven, zodat dit bij een herdruk van de kaart kan worden aangepast. Inwoners of bedrijven die het pakket niet hebben ontvangen, kunnen dit vanaf 3 januari 2007 alsnog gratis afhalen bij de balie van de Stadswinkel en het Gemeentelijk Servicepunt Swalmen. Publicatiedatum: 22.12.2006 Bijgewerkt: 22.12.2006