Gemeente Hilversum

Jeugdbeleid wordt interactief ontwikkeld

21 december 2006
De gemeente Hilversum werkt hard aan de ontwikkeling van een nieuw jeugdbeleid. Het college vindt het van belang dat dit beleid interactief wordt ontwikkeld. Daarom zal eind januari een enquête onder de Hilversumse jeugd worden gehouden. Op 1 februari vindt vervolgens een kick-off-bijeenkomst over het jeugdbeleid plaats. De wethouder jeugdzaken -Erik Boog- is daarnaast gestart met een tour langs instellingen, scholen en jongerencentra. Recent bezocht hij de jongerencentra De Keet en My Centre.

Eind januari vindt een enquête plaats onder 1200 jongeren. Op 1 februari vindt in het Raadhuis een kick-off-bijeenkomst plaats. Hier krijgen betrokken instellingen en organisaties, raadsleden en natuurlijk de jongeren zelf de ruimte om het beleid verder inhoud te geven. De bijeenkomst vindt plaats in de Burgerzaal en begint om 19.30 uur.

Tijdens de bijeenkomst staan de vier pijlers van het nieuwe Hilversumse jeugdbeleid centraal: huis, vrije tijd, school en meedoen. Het beleid zal zich richten op kinderen en jongeren tussen de 0 en 23 jaar.

Op basis van een brede verkenning wil wethouder Boog tijdens de bijeenkomst specifiek aandacht vragen voor vijf punten:


* de ontwikkeling van de Brede School

* positievere beeldvorming over jongeren

* ontmoeten en spelen in de wijk

* matiging alcoholgebruik onder jongeren

* de ontwikkeling van Centra voor Jeugd en Gezin