Gemeente Hilversum

Wijkveiligheidsplan Hilversum Zuid vastgesteld

21 december 2006
Sinds mei 2006 is samen met alle betrokkenen het wijkveiligheidsplan Hilversum Zuid opgesteld. Naar aanleiding van de resultaten van een huis aan huis verspreide enquête zijn er in juni 2006 veiligheidsthema's vastgesteld. Tijdens twee werkbijeenkomsten in september is er een waslijst aan ideeën met vertegenwoordigers uit de wijk besproken. Alles direct en tegelijk aanpakken kon helaas niet, daar is niet genoeg geld en menskracht voor. Daarom is er een top 10 van maatregelen en oplossingen gekozen tijdens de wijkbijeenkomst die op 2 november jl. is gehouden. Op die avond waren zo'n 70 bewoners aanwezig

Het college van burgemeester en wethouders heeft nu de top 10 van maatregelen vastgesteld.

Top 10 (in willekeurige volgorde):

Thema Verkeersveiligheid rondom scholen

1. Project Verkeersslang

2. Ouders door scholen en politie op eigen verantwoordelijkheid aanspreken

3. Verkeersproject Elckerlyk school

Thema Jeugdoverlast

4. Strenger toezicht op jeugd in de schoolpauzes en tijdens feestavonden

5. Toezicht (surveillance) door jongeren project
6. Sportproject SIS

7. Meer organiseren in bestaande faciliteiten

Thema Verloedering in de wijk

8. Bewoners stimuleren om samen buurtactiviteiten te organiseren
9. Voorlichtingsavonden organiseren rondom veiligheid

Thema Te hard rijdende auto's

10. Betere handhaving door de politie

Op de bewonersavond kwam het ombouwen van de bibliotheek tot jongerencentrum in de top 10 terecht. Helaas bleek dit om een aantal redenen niet haalbaar. Daarom is dit punt niet opgenomen in de top 10. Voor het overige heeft het college de door de bewoners opgestelde top 10 geheel overgenomen.

Uitvoering
Voor de uitvoering is eenmalig geld beschikbaar gesteld, maar ook nog eens een jaarlijks budget. Voor 2007 is een bedrag van EUR 15.000,- beschikbaar. De top 10 wordt in januari 2007 in de commissie Bestuur besproken.
De uitvoering van de top 10 staat gepland staat voor 2007 en 2008. Een speciale klankbordgroep zal de uitvoering van deze top 10 in de gaten zal houden. De klankbordgroep bestaat voornamelijk uit bewoners, aangevuld met mensen van politie, opbouwwerk en de gemeente.

Meer informatie
Voor vragen over dit persbericht kunt u contact opnemen met Guus Knibbeler van de afdeling communicatie, tel. 035-6292500.