Vereniging nov

Oranje Fonds maakt voortzetting bijzondere leerstoel mogelijk

Prof. dr. Lucas C.P.M. Meijs is per 1 december 2006 herbenoemd op de bijzondere leerstoel Vrijwilligerswerk, civil society en ondernemingen aan de Rotterdam School of Management. Deze leerstoel kan in ieder geval voor een periode van drie jaar worden voortgezet dankzij financiering door het Oranje Fonds.

De leerstoel Vrijwilligerswerk, civil society en ondernemingen heeft sinds 2003 relaties tussen overheden, bedrijfsleven en non-profitorganisaties in Nederland in kaart gebracht. Hiermee heeft de leerstoel bijgedragen aan de noodzakelijke professionalisering van vrijwilligersmanagement en aan de maatschappelijke betrokkenheid van het bedrijfsleven. De voortzetting van de leerstoel en de herbenoeming van Meijs bevestigen het belang van onderzoek en onderwijs op het gebied van vrijwillige inzet.

Prof. dr. Meijs gaat zich met de leerstoel de komende drie jaar richten op onderzoek naar duurzaam vrijwilligerswerk en maatschappelijk betrokken ondernemen. Belangrijk thema hierbij is het verhogen van de bereidheid, beschikbaarheid en geschiktheid van vrijwillige inzet. Een ander speerpunt is het bevorderen van service learning in het academisch onderwijs.

//////////////////////// einde bericht ////////////////////////////

Voor meer informatie over de activiteiten van de leerstoel Vrijwilligerswerk, civil society en ondernemingen kunt u terecht bij prof. dr. Lucas C.P.M. Meijs, lmeijs@rsm.nl,
010 4081921/1923.

Oranje Fonds
Het Oranje Fonds is het grootste fonds op sociaal gebied. Per jaar besteedt het ruim 20 miljoen euro aan projecten die een betrokken samenleving bevorderen. Voor meer informatie zie: www.oranjefonds.nl.

Stichting Bijzondere Leerstoel Vrijwilligerswerk en Civil Society De stichting Bijzondere Leerstoel Vrijwilligerswerk en Civil Society is in 2000 opgericht met als doel een bijzondere leerstoel te vestigen aan een Nederlandse universiteit rondom het thema Vrijwilligerswerk en Civil Society.

Rotterdam School of Management
De Rotterdam School of Management is de business school van de Erasmus Universiteit Rotterdam. De School behoort tot 's werelds top op het gebied van management onderzoek en onderwijs en staat bekend om zijn internationale karakter en innovatieve benadering.

Vereniging NOV
Vereniging NOV is dé brancheorganisatie van en voor het vrijwilligerswerk in Nederland. Ruim 350 vrijwilligersorganisaties zijn lid. Vereniging NOV kent het veld door en door en beschikt over een uitgebreid netwerk. Ze behartigt de belangen van vrijwilligersorganisaties en vertegenwoordigt de sector in binnen- en buitenland. Als woordvoerder en lobbyist komt de vereniging op voor de positie van het vrijwilligerswerk in de samenleving. Marius Ernsting is voorzitter van Vereniging NOV. Zie www.nov.nl.