Persberichten Eemland noord, 10.30 uur

Utrecht, 22-12-2006

Jongens mishandeld

EEMNES - Twee jongens uit Baarn, 12 en 13 jaar oud, zijn donderdagochtend op weg naar school het slachtoffer geworden van openlijke geweldpleging.

De jongens werden tussen 08.00 en 08.30 uur op de Te Veenweg Zuid in Eemnes dwars gezeten door twee andere jongens die hen er niet door wilden laten met de fiets. De slachtoffers werden gedwongen af te stappen, waarna ze werden gestompt en geslagen. Vervolgens stapten de verdachten weer op hun fiets en gingen er vandoor.

Het gaat om een blanke jongen en een lichtgetinte jongen. De politie heeft de zaak in onderzoek. Getuigen die informatie hebben, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van het district Eemland noord: 0900 - 88 44.

Rijden onder invloed

BAARN - Een 39-jarige automobilist uit Loosdrecht is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden voor rijden onder invloed.

Omstreeks 03.00 uur werden de man betrapt tijdens een routinecontrole op de Wakkerendijk. In zijn auto zagen de agenten bovendien een nep-vuurwapen liggen. Daarop werd hij geboeid overgebracht naar het bureau.

Uit de ademanalyse bleek dat hij een alcoholgehalte had tussen de 285 en 350 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van twee uur en twee processen-verbaal. Het wapen werd in beslag genomen.